Кучето на кмета на пловдивското село Цалапица зае първо място

...
Кучето на кмета на пловдивското село Цалапица зае първо място
Коментари Харесай

Кучето на кмета на Цалапица стана световен шампион

Кучето на кмета на пловдивското село Цалапица зае първо място на международен конкурс в Загреб, Хърватия. Домашният любим се споделя Борис, британски спрингер шпаньол, който съумява да пребори повече от 400 породи, взели участие в надпреварата.
Прочетете още
Следващото предизвикателство пред Борис е европейското състезание, което следва в Словения. „ Нашите упования към него са да ста

" Внесен е от доста прочут разплодник от Полша по-рано тази година. По създание породата е ловна, произлиза от Англия и се е употребила за лов на птици. В източна Европа е рядко публикувана, а в България още по-малко ", описа Христина Данаилова.
Едни от първите екземпляри са импортирани от нея у нас преди 10 години. Към сегашния миг в България има не повече от 10 кучета от тази порода, а поколенията от нея се изнасят за Централна и Западна Европа, имало и български образец, изпратен в Америка.
" Това е най-големия триумф от международното в Загреб за България. Борис, състезавайки се под български байрак, популяризира страната си и неговия притежател и беше определен от квалитетно жури за най-красивото бебе в света за 2024 година ", щастливи са Христина и Ивайло Данаилови.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР