Кучетата и котките често са предмет на интересни наблюдения, особено

...
Кучетата и котките често са предмет на интересни наблюдения, особено
Коментари Харесай

Защо кучето лае котките

Кучетата и котките постоянно са предмет на забавни наблюдения, изключително когато става въпрос за техните взаимоотношения и държание.

Едно от най-честите държания, което можем да следим, е лаенето на кучетата по котките. Този феномен може да бъде пояснен по разнообразни способи, като се има поради естеството и характерностите на всяка от тези две типове животни.

Първо и най-важно, би трябвало да разберем, че кучетата и котките са два разнообразни типа с разнообразни информационни способи и обществени структури.

Кучетата, като обществени животни, постоянно употребяват лаенето като метод да споделят с други животни и да изразят своите страсти и потребности. За тях лаенето може да бъде метод да предупредят за заплаха, да изразят наслада, незадоволство или просто да привлекат внимание.

От друга страна, котките са по-независими животни, които нормално употребяват разнообразни способи за връзка, като мяукат, мъркат или издават разнообразни звуци. За тях лаенето не е главен метод за връзка и постоянно не е разбирано като позитивен сигнал от тях.

Така че за какво кучетата лаят към котките? Един от главните фактори може да бъде неразбирателство или противоречие в връзката сред двата типа животни.

Когато кучето лае котката, то може да се пробва да комуникира нещо - да я предизвести за заплаха, да я предложения за игра или просто да притегли нейното внимание.

Въпреки че кучето може да има положителни планове, котката може да не схваща или да не приема лаенето като позитивен сигнал и да реагира със боязън, експанзия или просто да се отдръпна.

Освен това, лаенето на кучетата по котките може да бъде и резултат от вродени инстинкти или образование от средата. Например, в случай че кучето е било подготвено да лае други животни като част от неговата защитна или охранителна роля, то може да реагира с джавкане към котката като реакция на непознатостта или като опит да отбрани своя територия или стопанина.

Не на последно място, би трябвало да отбележим, че взаимоотношенията сред кучета и котки могат да бъдат разнообразни според от самостоятелните характерности на всяко животно, както и от метода, по който са били социализирани и подготвени. В някои случаи сприятеляването на куче и котка е допустимо, до момента в който в други случаи взаимоотношенията им могат да бъдат напрегнати или даже враждебни.

 Как кучето да не лае котките Снимка: StockSnap/pixabay.com

В умозаключение, лаенето на кучетата по котката може да бъде резултат от разнообразни фактори, в това число информационни недоразумения, вродени инстинкти, образование от средата и самостоятелните характерности на всяко животно.

За да разберем по-добре това държание на кучето и да подобрим взаимоотношенията сред двата типа животни, е значимо да учим техните потребности, езика на кучетата и да предоставяме подобаваща социализация и образование на нашите домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР