КУБ Корпорация, която е в топ 3 на най-големите строители

...
КУБ Корпорация, която е в топ 3 на най-големите строители
Коментари Харесай

Корпорация от Одеса се стреми към топ 3 по жилищни проекти във Варна

" КУБ Корпорация ", която е в топ 3 на най-големите строители в Одеса, навлиза на пазара на ваканционните и жилищните парцели във Варна. Компанията към този момент строи два комплекса, разполага с 30 дка и възнамерява да пуска нови планове на два месеца. Има хотели и заведения за хранене. Украинските бизнесмени възнамеряват да строят също в Букурещ и в региона на Барселона. Планът за затворения комплекс Forest Club наоколо до плажа " Кабакум " " КУБ Корпорация ", която е в топ 3 на най-големите строители в Одеса, навлиза на пазара на ваканционните и жилищните парцели във Варна. Компанията към този момент строи два комплекса, разполага с 30 дка и възнамерява да пуска нови планове на два месеца. Има хотели и заведения за хранене. Украинските бизнесмени възнамеряват да строят също в Букурещ и в региона на Барселона. Планът за затворения комплекс Forest Club наоколо до плажа " Кабакум "
Украинската " КУБ Корпорация " влиза с обсег на пазара на жилищни и ваканционни парцели в региона на Варна. Компанията, в чиято история има 1 млн. кв.м жилищни, търговски и офисни здания, въведени в употреба за седем години, е в топ 3 на строителите в Одеса и в топ 10 на Украйна по оценка на Олег Невзоров. Той дефинира себе си като " глава " и съсобственик на корпорацията, в която има и други сътрудници.

В проектите им е в околните две години да влязат в челната тройка по размер на строителството и в региона на Варна. Вече работят по два плана - комплексът Forest Club и апартаментната постройка Aqua View Apartments - и двата в посока " Златни пясъци ". Купили са 30 дка земя в разнообразни региони, проектират и имат намерение да пускат нов план на всеки два месеца.

Като съществени съперници във Варна във връзка с плановете Невзоров дефинира фирмите " Азур " ( " Булкапитал груп " - бел. авт.), " Комфорт " и " Планекс ".
КУБ има приключени 1 млн. кв. м в 19 плана в Украйна. На фотографията - " Таировские сады " в Одеса. Реклама Военен подтик към интернационалния пазар
" КУБ Корпорация " и момента продължава да строи към 0.5 млн. кв.м в Одеса. По-точно работи по към този момент стартирани планове, без да започва нови, въпреки да е имала проект за такива до 2030 година Когато избухва войната, стопират работа единствено за седмица. После Невзоров взема решение, че макар сложната обстановка би трябвало да продължат, с цел да запазят екипа си от 6000 души и да им обезпечат приходи. Част от хората им били мобилизирани, други отиват на фронта по своя воля, трети са в ресурс, а четвърти към момента не са викани.

Сега строят със лични средства и с помощта на постъпленията от жилищата, купени на разсрочено заплащане. В Украйна ипотечното кредитиране е скъпо - с 8-12% годишна рента, и продажбата на жилища от строителните компании на разсрочено заплащане за две - четири години е известна процедура, както изяснява предприемачът. Сега тези купувачи - кой по-малко, кой повече, продължавали да заплащат.

Иначе цените на жилищата в Украйна са паднали с до 20% спрямо довоенните равнища. В Одеса купуват главно пришълци от Херсон, Николаев и от окупираната източна част на страната. Затова и се търсят най-вече подготвени жилища - ремонтирани и обзаведени. " Преди войната продавахме по 50 жилището на обект месечно, в този момент - по два-три. Заради войната жителите на Украйна се боят да влагат пари в недвижимости. А и от началото й страната са напуснали към 10 млн. души при 50 млн. население преди този момент ", изяснява Невзоров.

В този подтекст от " КУБ Корпорация " взели решение да излязат на интернационалния пазар. На Варна гледат най-вече като на пазар с ваканционни парцели, подобаващ за вложения в хотели и жилища. Догодина възнамеряват да стартират работа на пазара в Букурещ. Освен това имат намерение да строят и в Испания. Там преглеждат региона на Барселона.
По-изгодно ни е да внесем строителни материали от Турция, Полша, Украйна, в сравнение с да ги купуваме в България, споделя Олег Невзоров, управител на " КУБ Корпорация " Реклама Малката Одеса - 15 години след огромната
" Варна се харесва на украинците, тъй като не е надалеч, може да се пристигна с кола, а и цените са сходни с тези в Украйна отпреди войната ", споделя Олег Невзоров. На самия него градът също доста му харесва - наподобява му на Одеса - също курортен, също на Черно море. Нарича го " дребната Одеса ". Баща му Володимир живее във Варна от 10 години, като развива едно от направленията на бизнеса на корпорацията - Donuts Club. Има кафене и доставка на понички.

Той е тук от 10 месеца. Но преди войната му идвал постоянно на посетители, разглеждал пазара във Варна и решил, че има капацитет за развиване. Видял също по този начин, че " Варна е 15 години обратно в развиването си спрямо Одеса ". Казва, че за разлика от София, тук има доста малко компании, " които работят по актуален метод, и доста неща са като в предишното ". Като човек, видял по какъв начин се развива Украйна последните 15 години преди войната, мисли, че може опитът му да е изгода.

Попитан, дава два образеца за назадничавост. Смята, че на пазара на строителните материали във Варна да вземем за пример размерите в наличност са незадоволителни и цените са високи. Затова съвсем всички материали внасят от Турция, Украйна, Полша и доста малко купуват на локалния пазар. Въпреки транспортните разноски това им излиза по-изгодно.

Вторият проблем е при маркетинга. " КУБ Корпорация " да вземем за пример продават обектите си през Instagram, Фейсбук и Youtube, до момента в който във Варна към момента популяризират " с табели и билбордове ".
През май 2024 година по проект би трябвало да е подготвена и апартаментната Aqua View Apartments.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР