Криси Тейгън е американски модел и телевизионна водеща, както и

...
Криси Тейгън е американски модел и телевизионна водеща, както и
Коментари Харесай

Картофената крем супа на Криси Тейгън

Криси Тейгън е американски модел и телевизионна водеща, както и майка на две деца. И обичаната жена на артиста Джон Леджънд. Тя имаи   сайт за хранене и ястия, наименуван, в който споделя фрагменти и предписания на обичаните си ястия: картофената крем чорба с праз е една от тях. 

Тя е идеална за обяд – засищаща и нежна.  

Необходимите артикули:

( за 4 порции )

2 огромни стръка праз (около 700 г)
4 супени лъжици масло
3 скилидки чесън
3 междинни картофа
4 чаши пилешки или зеленчуков бульон с ниско наличие на мазнини
3 чаени лъжички олио
½ чаша течна млечна сметана
щипка мляно индийско орехче
сол и бял пипер на усет

 

Измийте праз лука в студена вода, отрежете към четири сантиметра от края и нарежете зелената част на дребни филийки. Изплакнете останалата бяла част от лука във вода и нарежете на тънки линии.

След това в огромна тенджера на междинен огън разтопете маслото. Добавете нарязания праз лук, оставете за пет минути, до момента в който лукът стане по-мек. Добавете нарязаните скилидки чесън, солта, белия пипер и индийското орехче и оставете за още две минути. Нарежете картофите на дребни кубчета, прибавете ги в тигана при лука и ги задушете към 10 минути, като бъркате непрестанно, до момента в който празът не омекне изцяло. Добавете бульона и гответе на междинен огън в продължение на няколко минути. След това, намалявайки котлона, покрийте супата с похлупак и продължете да готвите, до момента в който картофите са изцяло сварени – към 30 минути. Изключете печката и използвайте блендер, с цел да пасирате супата до кремообразна примес, като последователно добавяте сметаната.

Сега пригответе хрупкавия праз. В тиган на междинен огън загрейте олиото. Подсушете нарязания и почистен праз върху хартиена забрадка и по-късно (като разбърквате от време на време) го изпържете до хрупкава златиста коричка – към пет минути. Извадете го със щипки или решетъчна лъжица върху паница с хартиена забрадка, с цел да попие мазнината. Добавете му сол и черен или бял пипер на усет.

Сервирайте картофената чорба, поръсена с хрупкавия праз лук.

 
Каква е рецептата за обичания десерт на Кейт Мидълтън?

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР