Криминалисти от Разград разкриха съоръжение за отглеждане на растения от

...
Криминалисти от Разград разкриха съоръжение за отглеждане на растения от
Коментари Харесай

В Разград разкриха съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа

Криминалисти от Разград разкриха оборудване за развъждане на растения от рода на конопа, заяви представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи Илияна Георгиева. Операцията за противопоставяне на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, е извършена на територията на Исперих.

В хода на формирано досъдебно произвеждане е осъществено претършуване в частен парцел, употребен и населяван от 32-годишен мъж. Освен оборудваното с осветителни, отоплителни и вентилационни системи оборудване, са открити и конфискувани 916 грама канабис, 6,5 грама халюциногенни гъби, 35 грама растителни семена коноп и 1 л разтвор на растителна маса, който реагира позитивно на канабис.

Мъжът е арестуван в Районното ръководство в Исперих. За случая е известен наблюдаващ прокурор. По случая се води следствие за осъществено закононарушение, уточни Георгиева.

В хода на профилираната полицейска интервенция са открити два случая за владеене на опиати. В Исперих 19-годишен е заловен с 0,74 грама канабис. Извършено е претършуване в жилището на дилъра му – 26-годишен престъпно проявен и осъждан за разпространяване на опиати. Започнато е досъдебно произвеждане. В кубратското село Беловец при инспекция на лек автомобил с марка „ БМВ Е46 “ е открито, че 15-годишният пасажер на предната седалка крие в маратонката си свито фолио с кристалообразно вещество. При тестване веществото реагира позитивно на амфетамин. Образувано е досъдебно произвеждане.

Данните от годишния доклад на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград сочат, че през предходната година има спад при закононарушенията за владеене и разпространяване на наркотични субстанции. Регистрирани са 65 закононарушения против 72 за миналата. Най-много са откритите случаи за владеене и разпространяване на опиати в регионалния град, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи Илияна Георгиева. Досъдебните производства за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са 70. Над 30 от действията са открити в селата, като най-вече са в Беловец, сочи още докладът на дирекцията, сподели Георгиева.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР