Кремъл заяви, че Русия е била нападната от терористи“, след

...
Кремъл заяви, че Русия е била нападната от терористи“, след
Коментари Харесай

Русия твърди, че е нападната от терористи. Украйна: Страхувайте се от партизаните си

Кремъл съобщи, че Русия е била нападната от „ терористи “, откакто се появиха спорни известия за престрелки от Брянска и Курска област, за които съветските медии упрекнаха украинските „ диверсионни групи “, а украинските източници нарекоха „ провокация “.

Съобщенията за боеве в Русия наоколо до украинската граница започнаха в четвъртък сутринта. Ръководителят на Брянска област съобщи, че „ диверсионна група е разкрила огън по движещ се автомобил. В резултат на това е умрял един локален жител; десетгодишно дете е било ранено “.

Други известия за взети заложници или обстрел на учебни рейсове бяха опровергани даже от локалните съветски управляващи. В онлайн изказване, доказано по-късно от самостоятелния съветски новинарски уебсайт iStories, основаната в Украйна група, наречена Руски доброволчески корпус, твърди, че нейни бойци са минали границата с Русия в четвъртък, само че отхвърля известията за цивилни жертви.

Групата, която е формирана от съветски емигранти и включва редица известни извънредно десни фигури, се назова „ освободителна войска, пристигнала в личната си земя “ и прикани руснаците да „ вземат оръжие и да се борят с кървавия режим на [Владимир] Путин “. „ Време е елементарните съветски жители да осъзнаят, че не са плебеи “, обявиха от групата.

Съобщенията за нападението провокираха бурна интензивност в Кремъл и в съветските служби за сигурност. Руската работа за сигурност ФСБ съобщи, че е почнала интервенция за „ заличаване на въоръжени украински националисти, които са нарушили държавната граница “.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че президентът Владимир Путин ще възнамерява да организира съвещание на Съвета за сигурност, основния съветски боен орган за взимане на решения, в петък. Песков съобщи, че той е отменил и пътешестване до Ставропол.

„ Говорим за терористична офанзива. Предприемат се ограничения за отстраняването им “, сподели той.

В изявленията си по време на конференция Путин също загатна за офанзивите като за „ следващата терористична офанзива, следващото закононарушение “. Той упрекна хипотетичните извършители, че съзнателно са разкрили огън по цивилни жители. „ Те са видели, че колата е цивилна, видели са децата вътре – само че са разкрили огън “, сподели президентът.

В Украйна известията в началото бяха изтълкувани като офанзива под „ подправен байрак “, подхваната от Русия за дискредитиране на украинските въоръжени сили.

„ Историята за [украинската] диверсионна група в [Русия] е класическа преднамерена провокация “, написа Михайло Подоляк, консултант на украинския президент. „ [Русия] желае да сплаши народа си, с цел да оправдае нападението над друга страна и възходящата беднотия след годината на война. Партизанското придвижване в [Русия] става все по-силно и по-агресивно. Страхувайте се от партизаните си… “.

Запитан дали Русия може да промени статута на своята „ специфична военна интервенция “ след обявените набези, Песков съобщи: „ Не съм склонен: „ Не знам. Засега не мога да кажа “.

Нямаше директно видео или фотография от боевете, които да потвърдят известията за починали, написа „ The Guardian “.

В едно видео изглеждаше, че Денис Капустин, извънредно десен съветски футболен гамен, основал Руския доброволчески корпус, е сниман пред здравна клиника в Любечане, село в Брянск, покрай украинската граница. Друго видео наподобява е снимано пред пощенски клон в същия район. На назад във времето се чува пукотевица от автоматизирано оръжие, написа изданието.

„ Никога не съм мислил, че съветската граница даже по време на война ще бъде толкоз пропусклива “, написа Капустин в различен пост, публикувайки фотография с различен мъж във военно снаряжение на горски път, написа „ The Guardian “.

В отчета си iStories показва, че член на групировката твърди, че 45 нейни бойци са минали границата. „ Дойдохме, заснехме [видеоклиповете], устроихме засада на две [бойни машини на пехотата] “, споделил индивидът. „ Не видях да има ранени деца. Но имаше един граничар. Не сме взели заложници. “

Коментирайки изказванието на Руския доброволчески корпус, Андрий Юсов, чиновник на украинското военно разузнаване, съобщи пред Би Би Си: „ Това са хора, които се борят с оръжие в ръка против режима на Путин и тези, които го подкрепят… Може би руснаците стартират да се разсънват, да осъзнават нещо и да подхващат някакви съответни стъпки “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР