Кремъл обяви в понеделник, че ще проведе военно учение, което

...
Кремъл обяви в понеделник, че ще проведе военно учение, което
Коментари Харесай

Русия планира учение с ядрено оръжие

Кремъл разгласи в понеделник, че ще организира военно обучение, което ще включва подготовка за потребление на тактически нуклеарни оръжия в отговор на изявления на представители на Запада, избрани от съветското министерство на защитата като провокативни закани, съобщо Reuters.

Учението е разпоредено от президента Владимир Путин и има за цел да бъде тествана готовността на нестратегическите нуклеарни сили на Русия за осъществяване на бойни задачи.
 Лавров: Западът се движи по ръба на спор сред нуклеарни сили
Лавров: Западът се движи по ръба на спор сред нуклеарни сили

Подкрепата на Съединени американски щати, Англия и Франция за Украйна подклажда съществени стратегически опасности

Ще бъдат оттренирани разполагане и подготовка за потребление на нестратегически нуклеарни оръжия. В учението ще вземат участие ракетни формирования от Южния боен окръг и Военноморските сили на Руската федерация. От военното министерство на Русия изясняват, че то е ориентирано към гарантиране на териториалната целокупност и суверенитета на страната " в отговор на провокативни изказвания и закани от страна на някои западни публични лица против Руската федерация ".

Не се посочват имена, само че Русия неведнъж е заявявала, че забележките на френския президент Еманюел Макрон за допустима интервенция на Франция в Украйна са извънредно рискови. Русия твърди, че Съединените щати и техните европейски съдружници тласкат света към ръба на борба сред нуклеарните сили, като подкрепят Киев с оръжия за десетки милиарди долари в битката против съветските сили, които нахлуха в Украйна през февруари 2022 година
 Макрон ще окаже напън върху китайския водач за търговията в Европа и за Украйна
Макрон ще окаже напън върху китайския водач за търговията в Европа и за Украйна

Президентът на Китай Си Дзинпин идва през днешния ден в Париж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР