Кремъл не се съмнява в участието на Украйна в новото

...
Кремъл не се съмнява в участието на Украйна в новото
Коментари Харесай

Британците надхитриха бойните делфини: неудобни въпроси за удара по Кримския мост

Кремъл не се съмнява в присъединяване на Украйна в новото подкопаване на Кримския мост. Това заяви пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков. Той добави, че се създават ограничения за усилване на отбраната на оборудването. Разработват ли се? Точно в този момент? Как стана по този начин, че тази стратегически значима конструкция въобще се оказа уязвима? И какви ограничения могат да оказват помощ за отбраната му?

Космическите спътници не помогнаха

Преди по-малко от година, в събота сутринта, 8 октомври, на Кримския мост прозвуча детонация, която лиши живота на петима души. Тогава Киев го приветства и доста субекти с порочна съвест се снимаха на фона на банер с горящи подпори на моста. Те бяха изключително разчувствани от обстоятелството, че детонацията беше осъществена съвсем незабавно след 70-годишнината на съветския президент, за който този огромен обект, който свързваше съветския Крим с велика Русия, беше извънредно значим.

След миналогодишната терористична офанзива болшинството руснаци бяха уверени, че съответните структури са създали верните заключения и че нищо сходно не може да се повтори там. Едно от федералните издания даже разгласява скица за отбрана на Кримския мост. И какво единствено нямаше там: от галактически спътници до бойни плувци. Плюс многообразие от противовъздушни ракетни системи, военни кораби и самолети. И даже особено подготвени делфини. И ето в този момент - нова детонация.

Минаха 9 месеца и виждаме, че съвсем нищо не е направено по въпроса за отбраната на моста откъм морето. Което докара до днешния ексцес. А беше допустимо да се направи нещо обикновено и да се употребява средство, изобретено преди повече от 100 години против подводници и торпеда - боново (плаващо. - Ред.) заграждение. Между другото, те към момента се употребяват у нас за отбрана на корабите в базите,

- разяснява обстановката специалистът Юрий Подоляка.

Какво беше това?

Бих желал да имам вяра, че обещанията за отбрана на Кримския мост ще бъдат доказани с каузи. Междувременно Царград дружно с специалисти се пробваха да схванат с какво този път е нападнат Кримският мост.

Това са били или елементарни безпилотници, които преди са били употребявани за офанзива на Севастопол, или „ преработки “, които се майсторят, с цел да се затрудни идентифицирането на такива оръжия. Те могат да бъдат направени даже от елементарен воден джет.

- предложи своите разновидности военният специалист Алексей Леонков.

Той има вяра, че дроновете са били изстреляни от страната на кораба през нощта, след което са ги направлявали отдалечено, до момента в който не се разбият в подпората на моста.

Те избраха по-голямо техническо съоръжение, тъй че да може да носи повече взривни субстанции и да предизвиква повече вреди,

- сподели събеседникът на Царград.

Според специалиста е допустимо да се обезпечи Кримският мост от противников офанзиви, като се провежда зона за инспекция пред обекта - огромно пространство, в което корабите да не могат да влизат без позволение.

Да се отдели и да се обезпечи достъп единствено в подобен режим, че да могат да бъдат по един или два кораба, не повече. И да се управлява прекосяването им. И в случай че нещо странично се появи в този квадрат, то незабавно се унищожава. Останалите кораби са в „ отстойник “ отвън тази зона и чакат придружителите. Лоцманът се качва и го повежда - това е. А дружно с него идва екипът за сигурност и инспекция,

- разказа нужните процедури Алексей Леонков.

Британският отпечатък

Военният специалист Владимир Якобчук счита, че Кримският мост е бил нападнат от английски наземни безпилотни кораби, като тези, които врагът се е опитал да употребява против Севастопол предходния ден. Според него най-вероятно те са изстреляни от Азовско море.

И то от Бердянск или от Мариупол. От територии под съветски надзор.

По мнението на Якобчук, два дребни бойни кораба, които непрекъснато дежурят край него, са задоволителни за обезопасяването на моста.

На входа и изхода в акваторията на Кримския мост би трябвало да се слагат два МПК (малки кораби за битка с подводници. - Ред.) или РTO (малки ракетни кораби. - Ред.). Единият заема дежурство от страната на Черноморския пролив, другият - от страната на Азовския проток.

- очерта специалистът проекта за деяние и продължи:

Този вид кораби имат радари, които „ осветяват “ морското пространство. И в случай че някой от тях види обекти като тези, които нападнаха моста, се включва бойна паника и целите незабавно се поразяват.

Събеседникът на Царград изрази откровена изненада, че сходни ограничения не са подхванати по-рано.

Врагът предизвести

Между другото, след октомври 2022 година украинците дълго време обещаваха още веднъж да взривят Кримския мост и даже пуснаха уеб страница с назад преброяване. При което обаче времето, оставащо до осъществяване на заканите им, непрекъснато се променяше.

Ала фактът си оставаше - враговете намерено приказваха за проектите си и в последна сметка ги осъществиха. В резултат на това починаха двама съветски жители, дете остана сираче.

Отново би трябвало да се похарчат доста милиони, с цел да се възвърне развалената ифраструктура. Но още по-трудно ще се върне доверието на хората - в този момент единствено най-отчаяните ще се съгласят да минават през моста на път за отмора.

И най-важното, интернационалният имидж на Русия като мощна мощ, която държи всичко под надзор, още веднъж получи мощен удар. И това също не се мери в пари, само че съответните дейности от страна на неуважителни сътрудници и страни, които биха могли да бъдат наши евентуални съдружници, повярвайте ми, ще последват.

Но след всички терористични офанзиви на Украйна, влаковете с оръжие не престават да се движат по недокоснатите мостове през Днепър, с цел да убиват и осакатяват нашите бойци и цивилни в съветските фронтови региони. И е извънредно време да спрем с тази порочна процедура.

И също по този начин да започнете персонално, персонално да наказвате разработчиците и причинителите на терористични офанзиви в Русия, тъй че в никакъв случай да не могат да си разрешат да спят умерено. И способността им да измислят нови мръсни трикове ще бъде мощно лимитирана.

Какво от това?

Врагът ни удря по болните места всякога и е сигурен, че нищо няма да му се случи за това. Освен това по някаква причина една терористична офанзива не ни беше задоволителна, с цел да се погрижим за надеждно прикритие на значим стратегически обект. А сонарите на дребните кораби не покриваха региона край Кримския мост.

Само когато се научим да поемаме отговорност за това, което споделяме, и да вършим това, което обещаваме, обстановката на всички фронтове ще стартира да се трансформира. В наша изгода.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР