Кремъл най-вероятно вече е избрал наследник на ръководителя на Чечня

...
Кремъл най-вероятно вече е избрал наследник на ръководителя на Чечня
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров е болен, любимец на Путин го сменя начело на Чечня?

Кремъл най-вероятно към този момент е избрал правоприемник на ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров. Това ще бъде командирът на чеченските специфични елементи " Ахмат " генерал-майор Апти Алаудинов. За това написа самостоятелният съветски вестник, излизащ в Рига, " Новая газета Европа ". На 16 април президентът Путин подписа заповед за назначението на Алаудинов за заместник-началник на Главното ръководство за военно-политическа активност на съветското министерство на защитата. Журналистите от латвийския вестник считат, че това предопределение е ходило в " бъдещата грандиозна кариера на Апти Алаудинов ", написа " Радио Свобода ". Вестникът напомня, че на 18 декември 2023 година в Москва се организира конгрес на " Единна Русия ", на който делегатите поддържаха кандидатурата на Владимир Путин за пети президентски мандат. На конгреса приказва и Алаудинов, първият чеченец, държал тирада на сходен конгрес. Алаудинов приказва за обичайните полезности и религията. Това е първият значим сигнал за неговия бърз напредък. През януари гръмна новината, че Алаудинов е бил поддръжник на Путин на президентските избори. През март новият любим на съветския президент сполучливо завърши договарянията за прехвърлянето на три хиляди бойци от ЧВК " Вагнер " в командвания от него спецсъюз " Ахмат ", а през април беше назначен за " политинструктор " в Министерството на защитата.

" Новая газета Европа " твърди, че здравословното положение на Рамзан Кадиров, който лекарите са диагностицирали с некроза на панкреаса, не оставя вяра за цялостно възобновяване. Припомняме също, че през 2023 година Кадиров беше в медикаментозна кома, поради свръхдоза транквилант, който може да е приел заради мощни болки и бодърствуване. Източници на изданието настояват, че по-късно лекарите са съумели да стабилизират положението му, само че резултатите от проучването на мозъка му " предиздвикали околните на Кадиров да изпаднат в депресивно положение ". Информацията за здравословните проблеми на ръководителя на Чечня не е публично доказана.

Цитираният източник счита, че от септември предходната година администрацията на съветския президент е почнала да създава сюжет при положение на насилствена промяна на властта в Чечня. Апти Алаудинов може да стане правоприемник на Кадиров. Според формалните данни той е роден в Новоселски регион на Ставрополския край в фамилията на офицер. През 2001 година, когато към момента се водят боеве в Чечня, той получава тапия по право в Чеченския държавен университет, след което получава работа в прокуратурата на републиката. На 29-годишна възраст Алаудинов стартира кариерата си в Министерството на вътрешните работи и става шеф на отдела за битка с проведената престъпност и заместник-министър на вътрешните работи на Чеченската република. Според разнообразни източници той е взел участие в изтезанието на тридесет арестувани в базата на полицейския полк на ППС на името на Кадиров, а също по този начин е взел участие в побоища на родственици на съперници, заплашвал е критиците на Кадиров в чужбина и в републиката и е молил подчинените си да създадат " всичко " с тези, които " наподобяват на терористи и екстремисти ". През 2021 година той беше отхвърлен от поста си поради клюки за присъединяване му в скрит план против Рамзан Кадиров. След началото на войната в Украйна той отпътува за окупираната от съветската войска през март 2022 година територия. През 2022 година за присъединяване му във войната против Украйна Путин удостои Алаудинов със званието Герой на Русия. През февруари 2023 година 50-годишният генерал-майор получава писмо, съдържащо незнаен гибелен токсин. Той и двама от помощниците му бяха признати в московска болница, а Рамзан Кадиров разгласи тогава, че Алаудинов е оживял при " опит за ликвидиране ". „ Всички натровени са настанени в лечебно заведение, където с помощта на умелите и способени дейности на началника и двама фелдшери, единият от които се оказа професионален токсиколог, са избегнати съществени последици. Сега военачалник Алаудинов и двамата адютанти са в клиника в Москва и се възвръщат “, сподели Кадиров тогава, като разкри още, че хипотетичното отравяне е станало на 8 февруари, само че не е ясно къде се е случило, напомни уеб сайтът libertatea.ro. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР