Краят на 90-те и началото на 2000 г. се превръщат

...
Краят на 90-те и началото на 2000 г. се превръщат
Коментари Харесай

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Краят на 90-те и началото на 2000 година се трансформират в златната епоха на детския ефирен канал Nickelodeon, който се излъчва по целия свят, в това число и в България.

По това време тв мрежата превзема младите фенове, като ги среща с комедийни гении, които са деца, тъкмо като феновете. Аманда Байнс, Дрейк Бел и Ариана Гранде стават известни имена, а детски излъчвания като " All That ", " Дрейк и Джош " и " Зоуи 101 " оказват помощ на Nickelodeon да доближи астрономически рейтинг.

В продължение на съвсем две десетилетия мрежата господства освен в детските стратегии, само че и в целия пейзаж на кабелната телевизия.

Нова документална поредност твърди, че най-малко за част от този триумф е платена висока цена.

" Тишина на снимачната площадка: Тъмната страна на детската телевизия " (Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV) изследва тревожни изказвания за малтретиране на деца и друго извънредно неуместно поведениe.



Документалният минисериал на HBO се основава на следствие на Business Insider от 2022 година на стратегии, водени от плодовития продуцент Дан Шнайдер, и на детайлности от записки, оповестени по-рано същата година от някогашната детска звезда Дженет Маккърди.

" Тишина на снимачната площадка " демонстрира по какъв начин културата на безмълвие основава работна среда, която заплашва младите артисти. Документалният филм разкрива случаи на полово малтретиране, осъществено от хора, които са работили с малолетните звезди на Nickelodeon.

Журналистката от The Atlantic Хана Джиорджис написа, че " Тишина на снимачната площадка " основава „ спретнат роман за казуса, само че може би несъзнателно заобикаля някои значими аспекти на този вид принуждение ".

В първите два епизода е разказана средата, основана от Дан Шнайдер - еднообразно токсична и за възрастни, и за деца. Двама някогашни сценаристи на " Шоуто на Аманда " с Аманда Байнс споделят, че Шнайдер е тормозел чиновници. Бивши артисти от " All That " си спомнят неудобството, което са изпитвали, когато е трябвало да вземат участие в скечове, цялостни с расови стандарти и полови метафори.

Няколко интервюирани разказват наложена просвета на " почит към Шнайдер ", която стига догам, че работещите на снимачната площадка се опасяват да изразят терзания от протичащото се.

Във видео, което е отговор на поредицата, Шнайдер се извинява, че постоянно е карал служителки да му вършат масаж. Той споделя, че му се желае да може да промени „ метода, по който се е отнасял към хората “. Признава, че би бил подготвен да отреже всевъзможни разстройващи смешки от предаванията си.

Джейсън Хенди, помощник продуцент в „ All That “ и „ Шоуто на Аманда “, е задържан за непристойни дейности с деца през 2003 година През 2006 година се признава за отговорен и е наказан на шест години затвор. Но през 2014 година е арестуван по нови обвинявания в полово принуждение. В документалния филм журналистката от Business Insider Кейт Тейлър чете разтърсващи цитати от дневника на Хенди, преди да разкрие, че различен член на екипа на Nickelodeon е задържан единствено четири месеци след него. Това е Брайън Пек, треньор по разговори и понякога артист във „ All That “. Пек е упрекнат в 11 случая за полово принуждение над деца. По две от обвиняванията е наказан на 16 месеца затвор.

Най-шокиращото разобличаване на продукцията е, че една от жертвите на корист към този момент е възрастен, който желае да опише своята история. Звездата от „ Дрейк и Джош “ Дрейк Бел приказва обществено за насилието, което е претърпял, за първи път. Според описа насилникът е бил Пек.

 Дрейк Бел
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР