Край турската столица – Истанбул, е забелязано аномално природно явление.

...
Край турската столица – Истанбул, е забелязано аномално природно явление.
Коментари Харесай

Мраморно море внезапно се отдръпна с 20 м край Истанбул ВИДЕО

Край турската столица – Истанбул, е видяно аномално естествено събитие. Мраморно море в този регион ненадейно се отдръпна от брега на разстояние от 15 до 25 метра.

Това съобщи на 13 февруари телевизионният канал IHA, представен от РИА Новости. Той пусна видео от дрон, който улавя момента, в който морето се " отдалечава " от брега.

На оповестените фрагменти се вижда, че отливът на водата оголва скалите по крайбрежието на столицата, в региона покрай местността Авджилар.

След изявленията с учени медията декларира, че обстановката не е обвързвана със сеизмична интензивност и популацията не би трябвало да се опасява от нови естествени бедствия. Причината съгласно сеизмолозите от обсерваторията Кандили са ​​спадове на налягането.  Явлението има метеорологичен темперамент, а не е породено от интензивността на земната кора.

Както обясни професорът от университета " Текирдаг Намик Кемал " доцент Емре Озшахин, това събитие е постоянно.

„ Няма от какво да се опасяваме “, сподели той.

По последни данни повече от 31 000 души са починали от земетресението и последвалите вторични земетресения единствено в Турция. Катаклизмът обаче засегна и прилежащи страни, на първо място Сирия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР