Кралят на Норвегия Харалд Пети ще намали трайно официалните дейности,

...
Кралят на Норвегия Харалд Пети ще намали трайно официалните дейности,
Коментари Харесай

Кралят на Норвегия ще ограничи трайно официалните си дейности поради заболяване

Кралят на Норвегия Харалд Пети ще понижи трайно формалните действия, в които взе участие, заради заболяване, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на кралския замък, съобщи Ройтерс.

По време на отмора в Малайзия през февруари 87-годишният Харалд Пети, най-възрастният жив монарх в Европа, влезе в болница поради зараза. По-късно му бе подложен пейсмейкър, с цел да компенсира слабия му сърдечен темп.  

Днес Харалд пое още веднъж отговорностите си след съвсем двумесечно неявяване. Той изключи опцията да се откаже от престола, заявявайки, че ще съблюдава кралската клетва до края на живота си.

" Кралят ще направи промени в програмата си в бъдеще, съобразявайки се с възрастта си. Това ще докара до трайното понижаване на броя и обсега на дейностите, в които той взе участие ", се споделя в изказване от двореца, написа Българска телеграфна агенция.

Крал Харалд Пети не се е появявал обществено отпреди заминаването си на отмора през февруари. Той се върна вкъщи при започване на предишния месец с медицински аероплан. Престолонаследникът - принц Хокон - изпълняваше отговорностите на татко си в негово неявяване, отбелязва Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР