Кралицата на хазарта Дениз Коутс, кръчмарският бос Тим Мартин и

...
Кралицата на хазарта Дениз Коутс, кръчмарският бос Тим Мартин и
Коментари Харесай

Роден в Москва гениален математик стана най-големият данъкоплатец във Великобритания

" Кралицата на хазарта " Дениз Коутс, кръчмарският необут Тим Мартин и милиардерът Майк Ашли са посочени измежду най-големите данъкоплатци във Англия, пише Mirror, цитира Факти и Българска телеграфна агенция.

Списъкът включва също боса от Формула 1 Бърни Екълстоун, авторката на " Хари Потър " Джоан Роулинг, боксьорът Антъни Джошуа и артистът Ед Шийрън.

Първите 100 огромни данъкоплатци са внесли в бюджета на Острова общо £5,353 милиарда предходната година. В изчисленията са включени корпоративен налог, налог върху дивидентите, налог върху финансовите облаги, налог върху приходите и налози върху заплатите, както и такси за
хазарт и алкохол, съгласно най-скоро подадените заявления.

Всеки от лицата или фамилиите трябваше да е платил £10 милиона, с цел да подсигурява място в данъчния лист — £700 000 по-малко, в сравнение с през 2023 година

Начело на тазгодишния лист за втора поредна година е роденият в Москва милиардер Алекс Герко, чиито данъчни отговорности се правят оценка на £664,5 милиона. Математикът Герко стои зад основаната в Лондон компания за финансова търговия XTX. Неговият принос е бил равностоен на £1,8 милиона дневно, или £75 000 на час.

След Бърни Екълстоун, разделил се с £652,6 милиона е милиардерката от Bet365 Денис Коутс и нейното семейство с £375,9 милиона.

Наскоро стана ясно, че 56-годишната госпожа Коутс, най-богатата жена във Англия, е получила още £271 милиона под формата на заплати и дивиденти предходната година. Семейството, стоящо зад съперниците на
хазартна империя Bet365 - братята Фред и Питър Доун - са четвърти в листата с £204,6 милиона.

Първата петица затваря сър Тим Мартин, създател на пъб колоса JD Wetherspoons, с данъчна сметка от £167,1 милиона. Сър Тим сподели, че е “жизнено значимо ” че от ден на ден компании регистрират всички налози, които са платили.

“Без тази вероятност хората може да станат по-цинични във връзка с свободното предприемачество, което е жизненоважен мотор на просперитета, а оттова и на свободата, за демократичните общества, ” сподели той.

Нов в листата е боксьорът в тежка категория Антъни Джошуа. Компанията му е отчела оборот от £129 милиона.

Звездата на кръга се подрежда на 88-мо място от 100-те най-големи данъкоплатци, като е съдействал за държавния бюджет с над £12 милиона.

Писателката Дж. К. Роулинг е 31-ва в листата. Тя е платила почти £40 милиона налози в Обединеното кралство през последните дванадесет месеца. От своя страна артистът Ед Шийрън е платил над £36 милиона налози в Обединеното кралство и е директно след нея - 32-ри в листата.

 

1. Алекс Герко - £664.5 млн.

2. Бърни Екълстоун - £652,6 млн.

3. Денис, Джон и Питър Коутс - £375,9 млн.

4. Фред и Питър Доун и фамилията им - £204,6 млн.

5. Сър Тим Мартин - £167,1 млн.

6. Сър Джеймс Дайсън и фамилията му £156 млн.

7. Семейство Уестън - £146,2 благ.

8. Майк Ашли - £139,4 млн.

9. Джон Блур - £118,1 млн.

10. Джон Тимпсън и фамилията му - £99,8 млн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР