който разработва платформа за решения в сектора на виртуална и

...
който разработва платформа за решения в сектора на виртуална и
Коментари Харесай

Българската платформа за виртуална реалност QuarkXR набира 1.5 млн. евро

който създава платформа за решения в бранша на виртуална и добавена действителност (VR), набира 1.5 млн. евро в късен сийд рунд . Финансовото вливане компанията ще получи от няколко фонда за рисково вложение, в това число Vitosha Venture Partners, който влиза с 300 хиляди евро, и бизнес ангели. На 27 ноември QuarkXR започва и акция за набиране на средства от частни вложители през румънската капиталова платформа

QuarkXR се ражда през 2016 година , споделя съоснователят на компанията Красимир Николов, като Оттогава обаче фокусът на бизнеса се трансформира. Днес QuarkXR създава B2B облачна платформа, която поддържа VR решения на други разработчици, измежду които и Модернизация на индустриалния бранш " Мисията ни е да оказваме помощ на огромни индустриални клиенти да се възползват от съществуващите новаторски решения за добавена и виртуална действителност ", споделя Николов. " Има над 30 приложения за бизнеси, в това число в бранша на архитектурата, отдалечената работа, опазването на здравето, машиностроенето и други. "

Клиенти на QuarkXR са над 10 огромни компании, в това число немският туроператор TUI , и няколко телекома, в това число Deutsche Telekom, Orange Silicon Valley, Orange France и Telenet. А неотдавна измежду множеството пилотни ползватели на услугата е и Bosch.

Трите най-популярни оферти, споделя Николов, са решения за отдалечена работа посредством аватари, образования на личен състав и виртуални шоурумове. Компанията предлага два вида услуга, които подсигуряват висококачествена картина - лиценз за прилагане, предопределен за огромни предприятия с вътрешни сървъри, както и характерен SaaS модел, включващ обезпечени от QuarkXR сървъри.
Реклама
Средствата от сегашния рунд, за който към този момент са набрани 725 хиляди евро , ще се употребяват за разгръщане на екипа на компанията и навлизането на услугата в нови пазари. " Екипът ни е към 10 души, от които множеството са основани в София. Идеята е с инвестицията да разраснем отдел продажби и маркетинг в Съединени американски щати, където е записано сдружението - майка на компанията ", разяснява Николов.

Развитието на пазара за виртуална действителност, приключва той, е по-спокойно от следените скокове и спадове в криптопазара. " Наблюдаваме и чакаме линеен напредък на сегмента, като с инвестицията ще осигурим опция за разгръщането на капацитета си като компания.
Свързани публикации Младата козметична компания " Ноезис " набра 285 хиляди евро 29 ноември 2022, 17:09 " Дронамикс " притегли 2.5 млн. евро от Европейската комисия 28 ноември 2022, 16:42 Приложението за финансово обмисляне PlanDelta притегли инвестиция 2.3 млн. евро 24 ноември 2022, 12:05 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мери Иванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР