Който няма време, готви супа топчета ЕкспресНеобходими Продукти● кайма -

...
Който няма време, готви супа топчета ЕкспресНеобходими Продукти● кайма -
Коментари Харесай

Супа топчета Експрес

Който няма време, готви чорба топчета Експрес

Необходими Продукти

● кайма - 300 г /по избор/
● моркови - 1 бр.
● чушки - 1 бр. прясна
● целина - 100 - 150 г глава
● праз - 1/2 филиз
● червен пипер - 1 с.л. сладостен
● фиде - 1 шепа
● яйца - 1 бр.
● мляко - 200 мл /прясно или кисело/
● олио - 3 - 4 с.л.
● сол - 1 с.л.

Начин на подготвяне

В тенджера със затопленото олио се поставят почистените, измити и нарязани на дребно морков и целина. Пържат се.

Чушката и стръкът праз се накълцват и се прибавят към моркова и целината. Поръсва се аления пипер и всичко се разбърква. Захлупва се и се оставя да се задушава 5 минути.

Всъщност концепцията за приготвянето на топчетата е едната причина, заради която пиша рецептата.

Купувам кайма. Овкусявам я съгласно това дали е телешка или свинска и в случай че реша, че ще върша чорба топчета, отстранявам към 300 г, които оформям по следния метод: взима се найлоново фолио /аз имах подръка торбички за еднократна употреба/, разделя се каймата на две и се разполага в средата на двете дълги срещуположни страни на фолиото. Загръщат се страните на найлона върху каймата и тя се изтегля с пръсти отмерено към двата края на фолиото, без да полепва по ръцете. Навиват се двете рулца кайма още, с цел да се пристегнат до момента в който се съберат в средата на фолиото. Получават се тънки и дълги фитили увита кайма, които запазвам в камерата/фризера.

Изваждам каймата и я развъртвам. Нарязвам на дребни кръгчета.

В тенджерата се доливат три чаши гореща вода. Изчаква се да поври 15 минути и незабавно се пускат топчетата кайма и шепата фиде. След 10 минути се отдръпва съда.

Разбивам яйцето с млякото и щипка сол в дълбока купичка. Прибавям в тях черпак от течността на апетитната чорба и не преставам да разрушавам.

Добавям още 1 черпак и отново греша. Изливам застройката за чорба топчета на тънка струйка в тенджерата със супата и разбърниквам пламенно.

Другата причина за написване на рецептата за чорба топчета Експрес е наливането на кафеена чашка студена вода в готовата топла чорба. Тази хитринка кара мазнината с аления пипер да изплува на повърхността на супата и ѝ придава вкусен тип.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР