Кой в момента е най-добрият футболист в света е въпрос

...
Кой в момента е най-добрият футболист в света е въпрос
Коментари Харесай

Петимата футболисти в най-добра кондиция играят в две първенства

Кой сега е най-хубавият футболист в света е въпрос на много субективни преценки. Но порталът Sportskeeda дава друга позиция - на петимата футболисти, които се намират в най-хубава кондиция сега през сезон 2022/23. А тази физическа форма надлежно разрешава на играча да поддържа високо равнище в течение на целия мач, чак до самия му край.

За база на разбора са послужили скоростта, която са показали футболистите по време на мач, издържливостта, даже равнището на мускулна маса по отношение на мазнините в тялото.

Нека погледнем към челната петица, посочена от Sportskeeda. Както ще стане видно, посочените футболисти играят единствено в две шампионати - британската Премиър лийг и испанската Ла Лига.

 

5. Маркъс Рашфорд ( " Манчестър Юнайтед " )

В момента 25-годишният нападател на " Юнайтед " е в идеална форма. Но към година обратно обстановката не бе тъкмо такава. Английският национал се подложи на интервенция на рамо през август 2021 година, с цел да реши остарял здравословен проблем. От началото на сегашния сезон обаче той е в невероятна форма и се вижда очевидно усъвършенстване на скоростта и издържливостта му.

Причината е в усилената работа на Рашфорд със експерти по фитнес и диетолози, които му помогнаха да доближи до оптимална форма. И преобразяването на нападателя на " Манчестър Юнайтед " е доказателство на въздействието, което оказват интензивните тренировки и режимът на хранене върху играта на един футболист.

 

4. Мохамед Салах ( " Ливърпул " )

Да, " Ливърпул " се показва трагично в Англия, а и Салах (30 г.) не прави най-впечатляващия си сезон (15 гола досега във всички шампионати, от които единствено 7 за първенство). Но пък египтянинът към момента има едно от най-хубавите телосложения във футбола.

И сега той не е изгубил от скоростта и гъвкавостта си с помощта на това, че е слаб, само че доста мускулест. Салах дава образец и през сегашния неуверен сезон, че отличната му кондиция разрешава да държи равнището си до последната минута на мача.

 

3. Адама Траоре ( " Уулвърхемптън " )

Може би изненадващо, само че в Топ 5, освен това на трета позиция, попада испанският национал Адама Траоре (27 г.). Той се набива на очи с необятните си плещи и мощните си крайници, като е образец за висок % мускулна маса и респективно - доста невисок % на мазнини в тялото. Въпреки това е необикновено бърз.

Любопитното е, че за поддържането на кондицията си Траоре не подвига тежести. " Моята подготовка? Не подвигам. Трудно е да се повярва, само че не залагам на тежести. При мен е генетична даденост. Тренирам и доста бързо набирам мускулна маса ", споделя той.

 

2. Роберт Левандовски ( " Барселона " )

Жената на полския голмайстор - Анна, е известна каратистка, само че и негов персонален треньор. Тя е изготвила специфична диета на мъжа си и прецизно следи за нейното съблюдаване. Това дава значително отражение на поддържаната с години физическа форма, а и на телосложението му, като той доста рядко получава контузии.

Затова и на 34 години Левандовски е един от най-хубавите футболисти в света. А през този сезон също го потвърждава - 27 мача и 23 гола за " Барселона " досега.

 

1. Иняки Уилямс ( " Атлетик ", Билбао)

Нападателят на " Атлетик " е мощен футболист с огромен демараж, който е прочут с умеенето си да надбягва с лекост бранителите пред себе си и бързо да трансформира траекторията на придвижването си. Също по този начин е отличен изпълнител, който вкарва даже от много сложни положения. А сега е във върхова физическа форма.

Същевременно Уилямс е един от футболистите, които най-рядко се контузват в актуалния футбол. Преди седмица той въпреки всичко получи контузия, която му попречи да удължи. Това беше първи турнирен дуел, който той пропусна в Испания през последните 7 години!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР