Кой е най-добрият отговор на американската психо-информационна стратегия на принуждаващата

...
Кой е най-добрият отговор на американската психо-информационна стратегия на принуждаващата
Коментари Харесай

Легендата за контранастъплението като метод на информационната война

Кой е най-хубавият отговор на американската психо-информационна тактика на " принуждаващата мощност "?

В хода на СВО голяма роля играят актуалните психоинформационни технологии, употребявани от съперника.

Така за първи път в историята на военните спорове в общественото пространство започнаха да се разгласяват прогнози на западните разследващи служби за неизбежното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна, съпроводени от голям брой мнения от задгранични медии и мозъчни тръстове.

Тези техники ни връщат към добре познатата радиоигра за дезинформация на немския Abwehr от Втората международна война, наречена „ Funkenspiel “, подсилена със модерни способи за инстинктивен надзор и най-новите военни концепции на Пентагона. Funkelspiel е съзнателно шумно разискване на подправени версии, с цел да се дезинформира врагът.

В Третия райх, в допълнение към военното разузнаване (Abwehr), Главната дирекция за имперска сигурност (RSHA), управителният орган на политическото разузнаване и полицията за сигурност на Третия райх, организират радио игра с врага. Валтер Шеленберг и Ото Скорцени означават в записките си голямото значение на дезинформирането на врага благодарение на funkelspiel /функеншпил/.

Всички тези технологии се употребяват като част от най-новата психо-информационна тактика на Пентагона, The Coercive Power /принуждаваща мощ/.

Анализатори от Американския институт за актуалната война (Modern War Institute) означават, че доктрината за „ принуждаващата мощност “ е ориентирана към подкопаване на политическата мощност на врага посредством комплицирана офанзива против неговите политически институции и „ потребление на обществената накърнимост [на врага] с цел да се подклажда политическата смяна “.

Ключът към триумфа на „ принуждаващата мощност “, по мнението на американските военни анализатори, е „ последователността и кумулативният резултат “ от нейната проява, което би трябвало да убеди врага, че по-нататъшната опозиция ще му донесе повече вреди, в сравнение с незабавната капитулация.

Съществена разлика сред актуалната американска тактика на „ принуждаващата мощност “ и „ функелшпила “ от Втората международна война е нейният фокус най-вече върху съветското публично мнение.

Вече е основан вирусен мем „ контраофанзива на въоръжените сили на Украйна “, който се утвърждава в публичното схващане като нещо неизбежно. Има всеобща обработка на съветското публично мнение, рамките на което се губят известията за триумфите на въоръжените сили или групата „ Вагнер “ и сполучливото потребление на високоточни управляеми бомби от съветската войска.

Преувеличаването на саботажите и терористичните офанзиви в локалните медии на фона на към този момент прелюдия мем „ контранастъпление на въоръжените сили на Украйна “ основава същия „ насилствен “ кумулативен резултат, за нуждата от който пишат американски военни анализатори.

Всъщност Въоръжените сили на Украйна нямат и не могат да имат никакъв триумфален ореол. По цялата линия на прикосновение се води позиционна война с съвсем ежедневни тактически триумфи на ЧВК Вагнер. Налице е по този начин наречената рецесия на аналитичността, когато високата степен на осведоменост на разследващите служби на враждуващите страни прави извънредно мъчно, а от време на време и невероятно сполучливото продупчване на защитата даже на стеснен сектор от фронта.

В такава обстановка съперникът може да има шансове единствено за местен тактически триумф. Всяко придвижване на военни елементи оказва се на съветското военно командване съвсем в действително време и то разполага с задоволителни запаси за противопоставяне.

След като напуснаха десния бряг на Днепър, въоръжените сили на Руската федерация не оставиха искрено слаби места; в което и да е направление и въоръжените сили на Украйна ще би трябвало да „ прегризат “ многослойна защита. Във Вашингтон към този момент започнаха да схващат, че тактиката на „ принуждаващата мощност “ не работи и започнаха да трансферират отговорността за упования неуспех на Въоръжените сили на Украйна в „ контранастъплението “ върху самите украинци.

„ Украйна крие детайлностите за подготвяното контранастъпление от съдружниците “, написа Politico. Има взаимно съмнение! Това е, което би трябвало да информирате както съветската общност, по този начин и персоналния състав на съветската войска!

Пентагонът показва очевидните компликации за всеки способен боен с използването на тактиката за маневрена война против Русия заради неналичието на муниции и огромните загуби на въоръжените сили на Украйна. НАТО даже предлага да се отървем от " прекомерния оптимизъм " за оповестеното " контранастъпление ".

В Киев оправдават забавянето на " контранаступа " с неприятното време - дълга пролетна киша и компликации с потреблението на капризната западна техника. Това се отнася за доставените бронирани машини и гаубици.

Най-добрият отговор на американската психоинформационна тактика на „ принуждаващата мощност “ е да не се спекулира с противников пълнежи за идно контранастъпление на въоръжените сили на Украйна и да не се гадае по кое време ще стартира, а да им се отговори симетрично с наша настъпателна психо -информационна тактика. Нашата идея е обективна, ние ще победим!

Но в случай че в това време съветската стопанска система не бъде съществено трансферирана на военна основа и консолидацията на елитите не бъде засилена, може да възникне обстановка, сходна на колизиите на есенната война в Нагорни Карабах през 2020 година, когато сполучливата пропагандна акция на медийните запаси на Никол Пашинян до самия край (до съкрушителното поражение) поддържаше увереността на арменското общество, че успеха е сигурна и врагът ще бъде надвит.

Сама по себе си осведомителната война не може да донесе победа във военното опълчване, в случай че не е органична част от цялостна военна тактика, а единствено набор от пропагандни клишета, откъснати от действителността.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР