Котките са страхотни домашни любимци, които трябва да имате у

...
Котките са страхотни домашни любимци, които трябва да имате у
Коментари Харесай

Колко котешки тоалетни трябва да имаме у дома?

Котките са страхотни домашни любимци, които би трябвало да имате вкъщи. Те са привързани, игриви и страхотни приятели. Въпреки това, едно от отговорностите на притежателя на котка е да подсигурява, че тоалетната е постоянно чиста. Всъщност се предлага да имате повече от една котешка тоалетна в дома си.

Но какъв брой котешки тоалетни би трябвало да имате вкъщи?

Общото предписание е да имате една тоалетна на котка плюс една спомагателна.

Това значи, че в случай че имате две котки, би трябвало да имате три котешки тоалетни.

Причината да имате спомагателна кутия за боклуци е да предоставите на вашите котки задоволително благоприятни условия да облекчават потребностите си. Котките са чисти животни и избират да имат обособени зони за уриниране и дефекация. Освен това те може да не желаят да споделят своята тоалетна с друга котка, изключително в случай че не са родственици или не се познават.

Наличието на голям брой котешки тоалетни също оказва помощ за понижаване на вероятността от териториални разногласия сред котки. Ако едната котка употребява тоалетна, другата може да се разтревожи и да изчака реда си. Това може да провокира стрес и даже да докара до нападателно държание.

Друго преимущество от съществуването на голям брой котешки тоалетни е, че ви улеснява да почиствате след вашите котки. Ако една тоалетна е цялостна или има потребност от разчистване, вашите котки имат разполагаем друга алтернатива. Това понижава възможностите за произшествия котката да се изходи отвън кутията, които могат да бъдат разочароващи и неприятни за справяне.

Когато става въпрос за мястото на котешката тоалетна, значимо е да ги поставите тук-там, които са елементарно налични за вашите котки и надалеч от купи за храна и вода. Избягвайте да поставяте котешки тоалетни в шумни или интензивни зони, защото това може да обезсърчи вашите котки да ги употребяват. Вместо това изберете тихи зони с невисок трафик, като аварийни стаи или перални.

 Мръсна котешка тоалетна

В умозаключение, съществуването на голям брой котешки тоалетни е от значително значение за благосъстоянието на вашите котки и за поддържането на чист и здрав дом. Както е добре и за котешкото здраве.

Като общо предписание имайте по една тоалетна на котка плюс една спомагателна, и ги поставете на налични места с невисок трафик. С малко обмисляне можете да осигурите на вашите котки идеалната конфигурация на кутията за боклуци и да се насладите на хармонична среда без стрес вкъщи.

Виж също:

- Избор на котешка тоалетна;

- Правилно разчистване на котешката тоалетна;

- Защо котката не употребява тоалетната си;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР