Котировките на основните зърнени стоки се успокоиха на световните зърнени

...
Котировките на основните зърнени стоки се успокоиха на световните зърнени
Коментари Харесай

Цената на зърното на световните пазари се успокои в последния ден на април

Котировките на главните зърнени артикули се успокоиха на международните зърнени пазари в последния ден на месец април , предават от Българска телеграфна агенция по информация на Софийската стокова борса (ССБ).

Цената ФОБ на хлебната пшеница в Чикаго се увеличи единствено с 2 $ до 240 $ за звук, а Франция добави 4,25 евро до 213 евро за звук. В Украйна котировките също се покачиха - с 3 $ до 203 $ за звук, до момента в който в Русия за поредна седмица са без смяна - 230 $ за звук.

Движението при царевицата, което преди дни също се повлия в посока нагоре, в този момент е напълно обрано. В Съединени американски щати цената помръдна с покачване от 1 $ до 195 $ за звук, а във Франция няма смяна и цената остава 200 евро за звук. В Русия царевицата също нарастна минимално - с 1 $ до 185 $ за звук.

Цената на ечемика в Украйна след дълъг застой добави 7 $ до равнище от 180 $ за звук с доставка през май. Рапицата на Euronext, след дълги и даже чувствителни съмнения още от март, в този момент продължава с намаляване от 1,75 евро до 440 евро за звук.

Контрактите за нерафинирано слънчогледово олио на борсата в Ротердам от началото на годината претърпяха голям брой съмнения и в този момент за доставка през май-юни още веднъж спадат с намаляване от 20 $ до 970 $ за звук. Рафинираната захар след предходните рекордни намаления тази седмица имаше минимална смяна при котировките за доставка през август, като повишаването е от 0,10 $, достигайки до 563,70 $ за звук на борсата в Лондон.

На Софийската стокова борса търговията в бранш " Зърно " остава спокойна и котировките бяха най-вече непроменени. Хлебна пшеница се оферираше на 388 лева за звук, с доставка до покупател (DAP), а покупките бяха на 300 лева за звук. Фуражен ечемик се търсеше от 310 до 330 лева за звук, а офертите за маслодаен слънчоглед демонстрираха нараснал интерес на 780 до 800 лева за звук. Царевица за незабавна доставка се оферираше в диапазона 320 - 340 лева за звук.

Цените на главните артикули са постоянни при същото равнище на началните цени. Олио в бутилки се продава на 2,20 лева за литър, има и предложение на жълт грах в биг бек по един звук при начална цена 1200 лева за звук.

На ССБ тази седмица покупко-продажби имаше за пелети на 458,33 лева за звук. Продадоха се и огромно многообразие от договори в раздел химически артикули: моторно масло на 8550 лева./хил. литра, диференциално на 7900 лева./хил. литра, двигателно в диапазон 11 320 - 16 830 лева./хил. литра, компресорно на 7720 лева./хил. литра, и редукторно на 7 100 лева./хил. литра.
 Цените на зърнените артикули остават постоянни по международните тържища
Цените на зърнените артикули остават постоянни по международните тържища

Софийската стокова борса тази седмица пък регистрира огромно многообразие от покупко-продажби с масла
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР