Котидж е вид прясно сирене, което има зърнеста структура. То

...
Котидж е вид прясно сирене, което има зърнеста структура. То
Коментари Харесай

Котидж Сирене - състав и приложение

Котидж е тип прясно сирене, което има зърнеста конструкция. То е меко и има гальовен усет, който значително прилича извара. Прави се от пастьоризирано краве мляко.

Сиренето Котидж е превъзходен източник на протеини, като в това време съдържа доста малко калории. Също по този начин в него има витамин В, калций, фосфор и селен.

Как се прави сиренето Котидж?

Процесът стартира с секване на млякото, към което се прибавя някаква киселина. Когато киселинността на млякото се увеличи, казеиновият протеин се отделя от суроватката – течната част на млякото. Получава се нещо като извара, която се втвърдява и се нарязва на части. След това сиренето се готви с цел да отдели още течност.

На финала се измива, с цел да се отстрани киселинността и се изцежда, с цел да се в профил влагата. Резултатът е зрънлива текстура, която елементарно може да се натроши. На края може да се прибавят още съставки за овкусяване на готовия артикул, като сметана, сол, билки и подправки.

Какви са изгодите за здравето?

Котиджът е наложителна част от менюто на хората, които са на диета за събаряне на килограми. Високото му протеиново наличие ще ви държи сити за дълго, като в това време ще сте приели доста малко количество калории.

 състав на сиренето Котидж

Казеинът в сиренето пък симулира чувството за цялостен корем. Калцият в него е свързван с метаболитните процеси в организма, които подтикват намаляването на мазнините и отслабването.

Хората, които упражняват интензивно за качване на мускулна маса, също са огромни фенове на сиренето Котидж. Доказано е, че тренировките в композиция с висок банкет на протеини оказват помощ за оформянето на мускули. А с помощта на казеина, усвояването на протеина става постепенно.

Също по този начин сиренето Котидж е потребно, тъй като понижава инсулиновата устойчивост, която може да докара до развиването на диабети от втори вид.

Благодарение на калция се обезпечава укрепване и подсилване на костната конструкция. Селенът в това сирене пък усилва антиоксидантите в кръвта.

Ето няколко хрумвания защо може да употребяваме Котидж сиренето в кулинарията:

- за палачинки и гофрети, като в рецептата сменяем с котидж сиренето;

- като добавка за салати за по-висок протеинов прием;

- като сурогат на сметана и кисело мляко в плодови десерти;

 десерт със сирене Котидж

- за утринна закуска с овесена каша и малко мед;

- може да размени заквасената сметана във всевъзможни рецепти;

- за изработката на разнообразни млечни сосове;

- в плодови смутита като сурогат на млякото;

- може да бъде намазано върху филийка като крема сирене;

- уместно е за приготвянето на разнообразни печива;

- в бърканите яйца може да бъде прибавен за по-кремообразна текстура и за вкус;

- може да се употребява за лазаня като сурогат на сирене Рикота.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР