Кошмарът в Барселона е пълен, след като ван се вряза

...
Кошмарът в Барселона е пълен, след като ван се вряза
Коментари Харесай

Официално: Кървав терор в Барселона! Има убити пешеходци, тела лежат по площада, нападателите били двама, нахлули в ресторант

Кошмарът в Барселона е цялостен, откакто ван се вряза в навалица хора на площад Каталуня. До момента е обявено за двама починали и минимум 20 ранени, осведоми metro.co.uk.

Pолицията в Барселона съобщи, че случаят е „ терористично нахлуване “, написа AFP. Службите за сигурност започнаха да проверяват случая.

Полицейски източници оповестяват, че водачът на вана е избягал пешком след случая.

Очевидци оповестяват, че е имало пукотевица след злополуката. По предварителна информация двама въоръжени мъже са излезли от микробуса и са се отправили към близкия ресторант. Тази информация не е доказана към момента.

Според „ Ла Вангуардия” ванът е минал минимум 600 метра, преди да спре в тълпата.




Улица " Ла Рамбла " е едно от най-оживените места в испанската столица, като всекидневно през нея минават стотици туристи.

Ройтерс напомня, че в последните седмици в испанската столица се появиха заплашителни графити против туристите. Видео, кръстено " Туризмът убива кварталите " пък показваше по какъв начин рейс с туристи е спрян в Барселона, като гумите му бяха спукани, а транспортното средство изписано със спрей.

#Barcelona attack: People flee in Barcelona, where a van has ploughed into crowds pic.twitter.com/hvm9GrpGV8
— The Telegraph (@Telegraph) August 17, 2017 Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР