Коронавирусът повлия дълбоко на ежедневието ни. Не можем да правим

...
Коронавирусът повлия дълбоко на ежедневието ни. Не можем да правим
Коментари Харесай

Ето как един графичен дизайнер промени емблематични лога във време на социална изолация

Коронавирусът повлия надълбоко на всекидневието ни. Не можем да вършим стотици неща, които някак преди приемахме за даденост. Графичният дизайнер Юре Товрян много тънко акцентира настъпилата смяна, като " с мигане " промени логата на едни от най-известните марки в света. Така мотото на Nike – Just do it,  след намесата на дизайнера стана: Just don't do it, като знак на това, че не можем свободно да излизаме на открито –  " Просто не го прави ". 



Много от измененията, направени от дизайнера, са свързани с ограниченията за физическото разграничаване, които са извънредно значими за закъснение на разпространяването на пандемията. Може би тази мярка е илюстрирана най-добре при логото на Mastercard, в което двете кръгчета към този момент не се застъпват, а дори са на разстояние едно от друго. Същия резултат виждаме и при пръстените от логото на Олимпийските игри, което е прочувствено, като се има поради, че събитието напълно скоро бе отсрочено за 2021 г. 

В други свои планове Товрян демонстрира какво е належащо да вършим през интервала на пандемията, а точно целесъобразното носене на маски, като сложи маска за лице върху логото на Starbucks. На смешка дизайнерът ни подсети, че въпреки и да знаем, че тази обстановка ще премине и ще бъде едно " в миналото ", измененията са нужни към този момент. А всички ние би трябвало да допринесем с нещо, с цел да помогнем за забавянето на разпространяването, а също по този начин и да запазим душевен и физически себе си и обичаните си хора. 


 Искам да е " Някога "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР