Кораб потъна в Черно море, трима моряци са в неизвестностТрима

...
Кораб потъна в Черно море, трима моряци са в неизвестностТрима
Коментари Харесай

Кораб потъна в Черно море, трима моряци са в неизвестност

Кораб потъна в Черно море, трима моряци са в неопределеност
Трима моряци са в неопределеност след  като плаващия под флага на Танзания транспортен съд за генерални товари MOHAMMED Z потъна в Черно море. Инцидентът е станал на към 26 благи от крайбрежията на Румъния, наоколо до село Сфънту Георге, ситуирано край едноименния ръкав на река Дунав. Сигнал за злополучие е подаден тази заран към 4 ч., оповестиха от румънския Морски спасително-координационен център. Към региона са пренасочени два търговски кораба, а румънските служби задействат в интервенцията по търсене и избавяне Аrtemis и Apollo. Към региона са се отправили и два кораба на граничната полиция и близки търговски кораба, които са били наоколо. В издирването се включи и хеликоптер IAR 330 Puma на Румънските военновъздушни сили.

11-членен е екипажът на издигнатия през 1988 година кораб – 9 сирийци и двама египтяни. Осем от тях са избавени от комерсиалния транспортен съд Michel. Трима моряци, които са жители на Сирия към момента се търсят. Към момента няма информация каква е повода за тежкия случай. По случая се води следствие.

Корабът е издигнат през 1988 година и е предопределен за сухи товари. Пътувал е от Турция за румънското пристанище Сулина, демонстрират данните от уеб страниците за следене на морския трафик.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР