Копенхаген ще даде на Украйна всичките договорени 19 изтребители F-16

...
Копенхаген ще даде на Украйна всичките договорени 19 изтребители F-16
Коментари Харесай

Дания ще достави на Украйна обещаните 19 изтребителя F-16

Копенхаген ще даде на Украйна всичките контрактувани 19 изтребители F-16 и те би трябвало да бъдат в Украйна това лято, съобщи датският дипломат в Украйна Оле Егберг Микелсен.

В изявление за " Ние сме Украйна " дипломатът беше запитан дали Украйна би трябвало да се тормози от неотдавнашната вест, че Дания е продала 24 изтребителя от този вид на Аржентина .

" Не се тормозете, сигурно ще има самолети за Украйна. Това е целият ни флот от F-16, който в този момент се извежда от употреба, тъй като получаваме ново потомство самолети F-35 ", сподели Микелсен.

По думите му част от изтребителите ще бъдат доставени на Аржентина, само че Украйна ще получи контрактувания брой. " Няма защо да се тормозим. F-16 ще бъдат доставени, както е дадено ", акцентира той.

Миналото лято министър-председателят на страната Мете Фредериксен разгласи, че ще съобщи 19 американски изтребителя F-16 на украинската войска.

По-рано тази година датското министерство на защитата съобщи, че първите шест изтребителя ще бъдат доставени не по-рано от второто тримесечие на 2024 г .
 Дания закупува оръжия за Украйна от украински отбранителни предприятия
Дания закупува оръжия за Украйна от украински отбранителни предприятия

Страната е отпуснала 28,5 милиона $ за закупуване на оръжия за прехвърлянето им на украинската войска

Неотдавна стана известно, че Дания е подписала съглашение за продажба на 24 от своите изтребители F-16 на Аржентина. В подмяна те ще получат нови F-35.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР