Контролният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски не приема

...
Контролният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски не приема
Коментари Харесай

Контролният съвет на СУ обяви за незаконен избора на проф. Любомир Спасов за декан

Контролният съвет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " не приема за законосъобразно извършеното през юни Общо събрания на Медицинския факултет, на което със серия процедурни хватки за декан беше определен проф. Любомир Спасов, оповестява Mediapool.

Контролният съвет предлага да се организира ново отчетно-изборно Общо заседание на Медицинския факултет.

 

Какво следва

 

" Сега ректорът проф. Анастас Герджиков би трябвало да разгласи ново Общо заседание на Медицинския факултет, само че няма гаранции, че това ще се случи, тъй като мандатът му скоро изтича и предстоят избори на нов ректор ", изясни пред Mediapool доцент доктор Йорданка Узунова, която е учител във факултета и доктор в болница " Лозенец ". Тя и още двама нейни сътрудници – доцент доктор Дорина Асенова и доцент доктор Радосвет Горнев през цялото време алармираха за порочния избор на Спасов и го оспорват.

 

След като в края на септември Столичният административен съд отхвърли жалбата на доцент Асенова против избора на Спасов за декан, с проблема се е заел Контролният съвет на Софийския университет, който съставлява орган за вътрешен надзор и се ръководи от доцент Наталия Киселова, която е учител по конституционно право в СУ.

 

Контролният съвет е излязъл с единомислеща и ясна рекомендация за привикване на ново Общо заседание на Медицинския факултет за избор на управителни органи. Освен това Контролният съвет предлага ректорското управление на СУ да направи щателна инспекция, въз основа на която да откри преподавателите, които са от голяма важност за установяване на структурния състав на Общото заседание на Медицинския факултет.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР