Контролът е извършен на 14 май на ГКПП Видин“, след

...
Контролът е извършен на 14 май на ГКПП Видин“, след
Коментари Харесай

За два дни граничарите във Видин откриха общо 52 мигранти в тайници на камиони

Контролът е осъществен на 14 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ , откакто граничен служител на реда се усъмнил в държанието на литовски жител – водач на товарен автомобил, пренасящ по документи торфена примес от България за Унгария .

В хода на подхванатата физическа инспекция на товарния отсек и разбъркването на чувалите, бил открит тайник с спонтанни порти от шперплат, прикриващи железна структура с дължина към 12 метра. Във вътрешността му проверяващите открили 33 непознати жители – 21 пълнолетни и 12 малолетни младежи , по първични данни от Сирия.

След оказана здравна помощ , групата от незаконни мигранти е арестувана в ГПУ- Видин и е известена районната прокуратура.

Към 19:00 часа на 15 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Видин “ за излизане от страната дошъл товарен автомобил с турска регистрация , ръководен от турски жител. По документи превозвал дървесни плоскости за Германия. Българските гранични служители на реда и румънските им сътрудници чули звук от товарната част . Те открили, че пломбата е манипулирана. Когато отворили, в товарното помещение граничните служители на реда открили 29 мигранти сред плоскостите . Шофьорът и чужденците са арестувани в ГПУ- Видин, работата по случая продължава.

Пълнолетните мигранти и двамата водачи са привлечени към наказателна отговорност и с разпореждане на прокурор са арестувани за период до 72 часа. Предстои произнасянето на съда по настояванията на Районна прокуратура-Видин за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.

БЧК продължава да раздава хранителни пакети на нуждаещите се в цялата страна

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР