Контрабандни цигари, укрити в режещи машини бяха заловени на ГКПП

...
Контрабандни цигари, укрити в режещи машини бяха заловени на ГКПП
Коментари Харесай

Заловиха контрабандни цигари, укрити в режещи машини

Контрабандни цигари, укрити в режещи машини бяха хванати на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Пратката от 571 200 къса (28 560 кутии) е хваната при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, оповестиха от Агенция „ Митници “.



Случаят е от 1 май, когато на пункта идва влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът, турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока – 4 режещи машини, от Турция за Германия. При щателната инспекция с рентгенова инсталация са открити подозрителни плътности в транспортирания товар.



Това наложило разсичане на металните капаци във фабричните кухини на корпуса на машините, където били открити кутиите с цигари без български акцизен бандерол. Акцизните артикули на стойност 179 928 лв. са арестувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.



Случаят е в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР