Консумацията на свинска мас има по-положителен ефект върху здравето ви

...
Консумацията на свинска мас има по-положителен ефект върху здравето ви
Коментари Харесай

Яжте свинска мас вместо масло! Вижте защо

Консумацията на свинска мехлем има по-положителен резултат върху здравето ви пред потреблението на масло. Това посъветва английска диетоложка, която споделят, че свинската мехлем може да намали равнищата на неприятния холестерол.

Причината е, че в свинската мехлем се съдържат мононаситени мазнини, които редуцират холестерола в кръвта, написа Дейли мейл.

Консумацията на мехлем обаче ще е потребна за вас единствено в случай че е от плантация. В индустриалните артикули постоянно се прибавят хидрогенирани мазнини, каквито в маслото и маргарина.

Затова потребителите деликатно би трябвало да четат деликатно етикетите на продуктите, преди да ги купят, споделя Джо Травърс от Британската асоциация на диетолозите.

В доста сладкарски предписания заместването на маслото с мехлем ще направи тестото по-ронливо, само че хората избират масло, тъй като то дава по-апетитен цвят и мирис.

 Краве масло

Маста е била обичаен артикул при готвене до 50-те години на предишния век, след което изпада в недружелюбност. Причината е, че се появяват редица проучвания, които демонстрират маслото като по-здравословната опция.

Свинската мехлем е посочена като главната причина за честите сърдечно-съдови болести. Затова на домакините се предлага масло.

Освен това свинската мехлем е по-калорична от маслото – в нея се съдържат 20 пъти повече калории от кравето масло. Но пък маста е главен източник на витамин D, който е недостиг през зимата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР