Консултациите при президента преди връчването на първия проучвателен мандат за

...
Консултациите при президента преди връчването на първия проучвателен мандат за
Коментари Харесай

Жесток скандал между Възраждане и Румен Радев. Костадинов кресна: Държавен преврат!

Консултациите при президента преди връчването на първия изследователски мандат за съставянето на държавно управление в 49-тото Народно събрание не престават.
В ранна утрин при президента Румен Радев дойдоха представители на политическа партия „ Възраждане “, отпред с водача на групировката.
„ Добре пристигнали в президентската институция. Предполагам следите хода на договарянията сред сътрудниците в ръководещата коалиция и консултациите от през вчерашния ден тук. Вие се позиционирахте като съпротива на това ръководство. В момента 49-тото Народно събрание се пробва да избере ново държавно управление. Как преценявате напъните в тази посока и съгласно вас какъв е шансът да се образува държавно управление, даже и да бъде по-добро от това, което е сега. При крах на първия и втория мандат подготвени ли сте да предложите формула за реализация на трети “, запита Радев
„ Винаги сме подготвени да предложим вид за ръководство на страната и със състав на държавно управление “, поде Костадинов.
„ Друг е въпросът дали тази формула ще срещне поддръжка в този състав на Народно събрание. Конфигурацията там обслужва ползите на други страни и посолства. Парламентарните избори в този миг не просто са наложителни, а наложителни. Безвремието, в което е нашата страна, убива България с темпове от 90 000 души годишно “, сподели той, написа Блиц.
„ Националният интерес изисква сега да има предварителни избори, само че сме скептични, че това ще се случи предвид на договарянията, които се водят сега “, счита Костадинов.
„ Това не е страна, а унищожавана колониална подмандатна територия “, отсече водачът на Възраждане.
„ Този звук на говорене е подобаващ за парламентарната естрада, само че не и тук и ще ви прикани за малко по-умерен звук. Имам въпрос, в случай, че имаме предварителни парламентарни избори и те повторят близка настройка, какво следва “, обърна тематиката Радев.
„ Никой не може да каже каква ще е конфигурацията, тъй като не може да имаме доверие на социологическите организации. По тази логичност напряко да не организираме избори. Дайте тогава да развъртим изборите на лотария или да надаваме мандатите на този, който наддаде. Това е неуместно “, съобщи Костадинов.
„ Вие имате виновност, че обстановката в страната е такава, тъй като предходната година бе погазен тежко най-демократичният ентусиазъм на българите да запазят лв. си с референдума “, захапа Костадинов.
„ Абсолютно погрешно, че не съм застанал над българите. Призовавам ви да не надъхвате последователите си по този метод. Каквато извършите Конституцията в Народното събрание, по този начин я извършвам. Не мога да разпиша декрет за осъществяване на референдум, без решение на Народно събрание “, разгневи се Радев.
„ Когато едно решение е нелегално, вие имате избор. Ние чакахме от вас ограничения в отбрана на държавността “, сподели той.
„ Вие ме призовавате да се борим с беззаконието с ново такова “, счете Радев.
Костадинов призна, че към този момент не има вяра на президентството.
„ Вярата си е ваш проблем. България ще стартира да наподобява на демократична страна, когато стартираме да почитаме законите. Парламентът не събра храброст да почете волята на хората за референдум. Това е сериозен проблем, само че не мога без ясно решение на Народното събрание, да издам декрет за референдум “, сподели Радев.
„ Тъжното е, че с вашето държание вие узаконихте беззаконието. Трябва да ви го кажа. Българският народ към този момент не има вяра на страната. Това, което беше направено с погазването на волята на толкоз българи, подписали се за референдума, беше държавен прелом “, отсече Костадинов назад.
„ За да можем да преодолеем тези настройки, би трябвало да дадем на хората институции “, добави той.
„ Разбирам ви и поддържам тезата, че волята на българите би трябвало да е почетена. Мястото за този спор обаче е в българския парламент. Когато излезете от там с ясно решение, тогава ще имате моето “, сподели Радев и завърши разговора, като непосредствено отсече „ Благодаря на медиите “, с което изгони камерите от кабинета си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР