Компютърни модели изчислиха, че ваксините са предотвратили 235 000 смъртни

...
Компютърни модели изчислиха, че ваксините са предотвратили 235 000 смъртни
Коментари Харесай

Ваксинацията в САЩ е предотвратила почти 60% от очакваните смъртни случаи

Компютърни модели пресметнаха, че имунизациите са предотвратили 235 000 смъртни случая от COVID-19 в Съединени американски щати от декември 2020-та до септември предходната година – 58 % от предстоящите жертви на заболяването, както от истинския вирус, по този начин и от разновидността Делта, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Ваксинацията също по този начин е предотвратила 1,6 милиона хоспитализации и 27 милиона заразявания с ковид съгласно данните, предоставени от Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Америка.

Изводите са оповестени в мрежата на списанието на Американската здравна асоциация JAMA Network Open.

“Резултатите затвърждават схващането, че имунизацията явно действа”, разкрира доктор Уилям Шафнър, медицински шеф на Националната фондация за инфекциозни заболявания в Бетезда, щата Мичиган.

“Тя работи доста сполучливо за попречване на смъртните случаи. И в случай че повече хора бяха приели имунизацията, щяхме да предотвратим още повече смъртни случаи”.

В реалност имунизациите евентуално са избавили даже повече хора, признава водещият създател на проучването, епидемиоложката Моли Стийл.

“Тези оценки регистрират единствено изгодите измежду имунизираните лица и не регистрират изгодите за неимунизираните лица посредством понижаване на предаването на заразата”, акцентира Стийл.

Досега нямаше оценки какъв брой тъкмо случая на COVID-19, в това число и съдбовни, са предотвратени от трите ваксини, употребявани в страната.

Учените са създали модел, взимащ поради риска от болест, хоспитализации и смъртни случаи измежду характерни възрастови групи неимунизирани. След това са пресметнали защитния резултат на имунизация. Той се е увеличавал с всеки изминат месец и за септември 2021г. е бил попречване на 58 % от предстоящите смъртни случаи и на 56 % на предстоящите хоспитализации. При по-масова имунизация защитният резултат щеше да е още по-голям.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР