Комплексният онкологичен център в Пловдив вече има чисто нов модерен

...
Комплексният онкологичен център в Пловдив вече има чисто нов модерен
Коментари Харесай

Надежда за онкоболните: Изключително модерен и щадящ апарат за лъчетерапия вече е в Пловдив

Комплексният онкологичен център в Пловдив към този момент има чисто нов съвременен линеен ускорител за лъчетерапия. Медицинската инсталация е последно поколение и е единственият сходен модел в България. Днес уредът беше показан пред публицисти. 
Прочетете още
Линейният ускорител коства 5 милиона лв., а парите за закупуването са осигурени от фонд Джесика към „ Регионален фонд за градско развиване “, банка ДСК и съфинансиране. 

Апаратът  " Varian ", модел " HALCYON 3 " е извънредно щадящ и има благоприятни условия за радиохирургия. Моделът e усъвършенстван за нагледно направляване на лъчетерапията, технологията, която употребява е извънредно усъвършенствана. Средната дълготрайност за отнасяне на пациенти е 8 минути, а самата процедура по облъчване лишава едвам 2 минути. Това значи, че се редуцира двойно времетраенето на лъчетерапията. 

" Горд съм, че КОЦ-Пловдив е най-успешно разрастващото се комерсиално дружество на Община Пловдив. Онкодиспансерът завърши 2021 година с облага от 922 хиляди лв.. Ние сме вторият по величина онкологичен център и сме с най-вече минали пациенти за 2021 година. При нас се лекуват онкоболни от цялата страна и имаме нова и съвременна инсталация и извънредно положителни експерти ", уточни шефът на КОЦ-Пловдив. 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров пък акцентира, че това е голяма облага за цяла България. 

" Сигурен съм, че през апарата ще преминат хора, на които ще бъде помогнато. Надявам се, че резултатът ще е позитивен, и тези хора ще се радват на живота ", уточни още Зико. 

В КОЦ - Пловдив има още един линеен ускорител, само че от по-старо потомство.

" С него обхващахме по към 50 пациента на месец, до момента в който единствено с новият ще можем да организираме процедури на до 90 пациенти ", уточни завеждащата отделението по лъчетерапия доктор Елена Иванова и добави, че ще се работи и с двата апарата. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР