Компанията Мета потвърди, че е забранила достъпа на аятолах Али

...
Компанията Мета потвърди, че е забранила достъпа на аятолах Али
Коментари Харесай

“Meta“ премахна профилите на върховния духовник на Иран от своите платформи

Компанията " Мета " удостовери, че е забранила достъпа на аятолах Али Хаменей - висшия нравствен водач на Иран, до платформите си " Facebook " и " Инстаграм ". Причината са обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Иран на фона на войната в Газа, съобщи Франс прес.
Прочетете още
" Изтрихме тези сметки поради многократното нарушение на разпоредбите ни за рискови организации и лица ", съобщи представител на " Мета " пред Агенция Франс Прес.

Аятолах Хаменей, който е на власт в Иран от близо 35 години, имаше 5 милиона почитатели в " Инстаграм ". Социалната мрежа, сходно на " Facebook ", е неразрешена в Иран, само че към момента се употребява с помощта на виртуални частни мрежи, които разрешават на потребителите да заобикалят цензурата.

Модерирането на наличие, обвързвано с Иран, съставлява усложнение за " Мета ". Тя е изложена по едно и също време на натиска на неправителствените организации за отбрана на човешките права и на управляващите.

През юни 2022 година няколко американски и английски асоциации означават, че " Инстаграм " е " главната информационна мрежа в Иран заради статута си на последната нецензурирана обществена медия в страната. Въпреки това регистрират, че тя страда от липса на доверие и бистрота по отношение на практиките си за модериране измежду потребителите си, предава Българска телеграфна агенция.

В началото на 2023 година Надзорният съвет на " Мета " изиска от обществената мрежа да позволи обява, съдържаща посланието " Смърт за Хаменей ". Тя я отстрани, базирайки се на отговорностите на компанията към правата на индивида. Според Надзорния съвет на " Мета " лозунгът би трябвало да се схваща като " Долу Хаменей " и съставлява политически девиз, а не сериозна опасност ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР