Компанията Inversion Space ще стартира технологията с помощта на космическия

...
Компанията Inversion Space ще стартира технологията с помощта на космическия
Коментари Харесай

Революция в логистиката: космически складове за доставка на товари до всяка точка на Земята само за един час

Компанията Inversion Space ще започва технологията благодарение на галактическия транспортен съд Transporter-12, който ще бъде изведен в космоса от SpaceX през месец октомври тази година.

Основаният през 2021 година стартъп Inversion Space възнамерява да внесе обилни промени в логистичната промишленост благодарение на новата технология за основаването на „ галактически складове„. Компанията създава капсули за многократна приложимост за предпазване на товари в орбита, които ще бъдат подготвени да бъдат доставени на Земята при поискване. Тези капсули ще могат да доставят разнородни товари до всяка точка на планетата за по-малко от час.

Технологията на Inversion Space ще бъде тествана в границите на задачата Ray, планувана за началото на октомври. Мисията ще се организира на борда на галактическия транспортен съд Transporter-12 на SpaceX. По време на тази задача компанията ще разгърне и тества технологии, които ще залегнат в основата на създаването на по-голяма капсула.

Според съоснователя и основен изпълнителен шеф на Inversion Space Джъстин Фиашети капсулите на компанията ще могат да съхраняват необятен набор от артикули, в това число медицински консумативи и военно съоръжение. Той означи, че „ военните постоянно се нуждаят от бърза и точна доставка на артикули по целия свят “, като акцентира смисъла на скоростта и автономността. Автономните системи ще разрешат на капсулите да се приземяват точно в авансово избрани точки.

Inversion Space вижда Министерството на защитата на Съединени американски щати като собствен главен клиент. След като инфраструктурата бъде построена, компанията възнамерява да предложи по-достъпни разновидности за частния бранш. Досега компанията не е разкрила потенциала на потребния товар на своите капсули.

По време на октомврийската задача Ray капсулата на Inversion Space ще остане в орбита в продължение на няколко седмици. Екип на Земята ще проучва положението на капсулата и ще събира данни. След привършване на задачата капсулата ще извърши орбитална маневра благодарение на своя бордови ракетен мотор и по-късно ще разгъне два парашута, създадени от Inversion Space. Ако всички стадии преминат сполучливо, капсулата ще кацне меко в океана край крайбрежията на Калифорния.

Събраните данни ще оказват помощ на Inversion Space да създаде по-голяма капсула за оперативни задачи. Системата на компанията припомня концепцията „ Земя-Земя “ на SpaceX, препоръчана преди няколко години. Между другото, Джъстин Фиашети преди този момент е работил като инженер по моторите в SpaceX и Relativity Space.

Inversion Space ще би трябвало да се конкурира с частната галактическа компания Sierra Space. Sierra Space наскоро навлезе във финалната фаза на тестванията на своя уред Ghost, който също е кадърен да доставя товари в границите на 90 минути.

При всички случаи концепцията е забавна и има бъдеще

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР