Компанията Anglo American Plc отхвърли предложението за сливане на BHP

...
Компанията Anglo American Plc отхвърли предложението за сливане на BHP
Коментари Харесай

Най-голямата сделка в рудодобива се отлага... засега

Компанията Anglo American Plc отхвърли предлагането за обединение на BHP Group, заявявайки, че то " значително подценява " компанията и нейните вероятности. Това решение е взето единомислещо от членовете на Борда на шефовете, се споделя в изказване на Anglo American до Лондонската фондова борса (LSE).
Anglo American е учредена през 1917 година в Йоханесбург и е най-големият производител на платина в света (чрез Anglo American Platinum, Amplats) и също по този начин е измежду водещите международни производители на диаманти (притежава De Beers), мед, никел, желязна руда, кокс и въглища. Компанията има бизнес в страни от Африка, Азия, Северна и Южна Америка, както и в Австралия.

BHP е най-голямата рудодобивна компания в света. Тя има обилни позиции в бизнеса със първични материали, в това число въглища, мед, желязна руда, никел и уран, както и има наедрял бизнес в бранша на петрола и природния газ.

Преди два дни Anglo American удостовери предварителното известие, че BHP й е изпратила предложение за обединение посредством замяна на акции, отбелязвайки, че то е необвързващо и изисква осъществяването на редица условия.

Както беше обявено, предлагането на BHP е основано на пазарната оценка на Anglo American от 39 милиарда $ .

По думите на ръководителя на Съвета на шефовете на Anglo American Стюарт Чембърс, постъпилото предложение е " непривлекателно " и е съпроводено с висока степен на несигурност, а рискът обвързван с цялостното привършване на договорката е очакван да е съвсем напълно стихотворец от Anglo American и акционерите й.

В сходство със заканодателството, BHP би трябвало до 22 май, публично да съобщи желанията си - дали ще показа публична оферта на Anglo American, или че не има намерение да прави такава.

Евентуалното обединение на BHP и Anglo American би довело до основаване на голяма компания, която би заела дял от към 10% от международното произвеждане на метала мед, считат анализатори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР