Компанията Афинити глобъл димелъпмънт е собственост на Джаред Къшнър, зет

...
Компанията Афинити глобъл димелъпмънт е собственост на Джаред Къшнър, зет
Коментари Харесай

Сърбия парафира договора със зетя на Тръмп за ревитализация на бомбардирана от НАТО сграда в Белград

Компанията " Афинити глобъл димелъпмънт " е благосъстоятелност на Джаред Къшнър, шурей на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, отбелязва Радио Свободна Европа.

Обектът се намира в центъра на Белград и преди там се е помещавал Съюзният секретариат за национална защита. Той беше бомбардиран в нощта на 29 април 1999 година и още веднъж на 7 против 8 май 1999 година, при ударите на НАТО против СРЮ, които сложиха завършек на спора в Косово (1998-1999 г.) сред режима на сръбския националист Слободан Милошевич и стремящите се към самостоятелност косовски албански бойци

" Сръбското държавно управление избра за сътрудник в това начинание представителната американска компания, която ще влага в ревитализацията на комплекса на някогашния Съюзен секретариат за национална защита, " уточни през вчерашния ден Весич след подписването на контракта.

На 15 март Къшнър написа в обществената мрежа Екс, че e разчувствуван да показа с обществеността изображения на предварителния дизайн на плановете за строителство на албанското крайбрежие и в центъра на Белград.

Планът включва събарянето на някогашния щаб на някогашната югославска войска и на негово място да се издигне Тръмп Тауър с първокласни жилища и офиси.

Весич напомни, че когато са се появили информации, че комплексът ще бъде ревитализиран, той е съобщил, че контракт не е подписан все още и обществеността ще бъде осведомена, когато това се случи.

Министърът посочи, че държавното управление не е продало терена, на който са останките на постройките, бомбардирани през 1999 година, а се отдава чартърен за 99 години , отбелязва организация Бета.

" Инвеститорът е поел задължението, че в случай че не приключи инвестицията в периода, избран в контракта, ще върне земята и това, което ще бъде издигнато на Република Сърбия без отплата. Земята остава благосъстоятелност на Република Сърбия ", сподели Весич.

По думите му вложителят има задължението да построи върху същия имот мемориален комплекс, отдаден на всички жертви на бомбардировките на НАТО против СРЮ .

" Мемориалният комплекс ще бъде финансиран от вложителя и ще бъде благосъстоятелност на Република Сърбия, акцентира Весич.

Проектът на бъдещия Мемориален комплекс ще бъде избран посредством интернационален обществен архитектурен конкурс.

Многоетажната развалина се простира на основно кръстовище в центъра на града. Рушащите се бетонни плочи и заплетените железни арматури са останали съвсем непокътнати в продължение на десетилетия, макар че се намира тъкмо против седалището на сръбското държавно управление и Министерството на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР