Комисията за защита на конкуренцията е разрешила на Емирейтс Телекъмюникейшънс

...
Комисията за защита на конкуренцията е разрешила на Емирейтс Телекъмюникейшънс
Коментари Харесай

КЗК разреши на компания от Обединените арабски емирства да придобие водещ дял в Yettel

Комисията за защита на конкуренцията е разрешила на " Емирейтс Телекъмюникейшънс Груп Къмпани Пи Джей Ес Си " (Emirates Telecommunications Group Company PJSC), да придобие 50% плюс една акция в телeкома Yettel, заяви регулаторът, оповестявайки свое решение от 15 февруари, представено от Българска телеграфна агенция. В резултат на договорката чешкият конгломерат PPF Telecom Group B.V. ще бъде в позиция на миноритарен акционер.

Сделката отразява опита за нахлуване на арабската компания в Европейския съюз посредством придобиване на множеството от активите на чешката група в района на Централна и Югоизточна Европа, което значи дялове в мобилни оператори в няколко страни. 

Извън договорката остават " БТВ Медиа Груп " ЕАД и активите на групата в Чехия, в това число мобилният оператор там O2 и доставчикът на телекомуникационна инфраструктура CETIN, които не престават да са чешка благосъстоятелност. 

Уведомителят показва, че плануваната централизация е в сходство със стратегическия му проект да форсира интернационалния си напредък и да диверсифицира активността си в нови географски райони. Придобиваната група, обхващаща четири страни, се отличава с добре уравновесена конструкция, подкрепена от постоянни макроикономически основи, както и от постоянни валути. Пазарите, на които оперира, се характеризират със постоянна регулаторна среда, здравословна конкуренция и атрактивна възвръщаемост, написа в решението на Комисия за защита на конкуренцията.

Сделката също по този начин дава опция на Emirates Telecommunications Group Company PJSC и на Групата PPF, която е водещият вложител в района, евентуално да си партнират при по-нататъшни благоприятни условия за разширение. 

Придобиваната група е дейна в България при даването на далекосъобщителни услуги (чрез Yettel) – мобилни и закрепени гласови телефонни услуги; услуги за гласови съобщения; услуги по даване на линии чартърен на дребно и на едро; мобилен и закрепен достъп до интернет и транспорт на данни; транспорт и разпространяване на телевизионни програми; както и дейни и пасивни услуги в региона на построяването на телекомуникационна инфраструктура (чрез " Цетин България " ), се показва още в решението. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР