Комисията за публични сметки (PAC) е настроена да препоръча RTÉ

...
Комисията за публични сметки (PAC) е настроена да препоръча RTÉ
Коментари Харесай

Dáil комисия призовава контрольор и генерален одитор да наблюдават RTÉ

Комисията за обществени сметки (PAC) е настроена да предложи RTÉ да бъде подложена на нов финансов надзор, както и на по-голям контрол към договорите и огромните пакети за излаз.

PAC би трябвало да се събере във вторник, с цел да завърши отчет за последните събития в RTÉ, като отчетът ще призове държавния ефирен оператор да премине към компетенцията на Главния контролер и инспектор (C&AG).

Според Irish Times отчетът ще предложи на RTÉ да: приложи нова писмена политика за договаряния с сътрудници с протоколиране и документиране на всички дискусии; дава годишен доклад за активността по бартерната сметка; и разкрива точните суми, изплащани като заплащания при овакантяване всяка година.

Това се случва в миг, когато полемиката по отношение на огромните заплащания при овакантяване на напускащи ръководители наподобява още веднъж ще заеме политическата сцена тази седмица.

Министърът на медиите Катрин Мартин би трябвало да се яви пред медийната комисия на Oireachtas във вторник, с цел да отговор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР