Комисията за финансов надзор /КФН/ подкрепя стартиралата кампания на Европейската

...
Комисията за финансов надзор /КФН/ подкрепя стартиралата кампания на Европейската
Коментари Харесай

КФН с информационни видеоклипове за ползите от влизане в еврозоната

Комисията за финансов контрол /КФН/ поддържа стартиралата акция на Европейската комисия в България, отдадена на общата европейска валута : “ЗаЕврото в резюме: отговорите, които търсим ” , която се организира със съдействието на Българската национална банка и Министерството на финансите.

Поредицата от 10 осведомителни видеоклипа цели да даде разбираема и практична информация за изгодите от присъединението на страната към еврозоната, както за българската стопанска система, по този начин и за жителите и бизнеса.

Кампанията дава отговори на най-често задаваните въпроси свързани с въвеждането на новата публична валута у нас, а точно: какво съставлява еврозоната, за какво ни е належащо еврото, какъв е дългогодишният път на България към еврозоната, какво ще се случи с парите ни, по какъв начин ще наподобяват монетите и банкнотите, и по какъв начин можем да го разпознаем, ще се трансформират ли лихвите, заемите, депозитите и застраховките.

Кампанията ще развенчае и доста легенди и митове за еврото и еврозоната . Инициативата показва и положителни практики от плавния преход на други страни, доказващи, че и България може да извърви пътя по приемането на еврото безпроблемно и леко.

С разбирането, че акцията на Представителството на Европейска комисия в България подкрепя напъните и работата на българските институции по пътя към еврозоната, Комисията за финансов контрол ще показа осведомителните клипове посредством своите институционални цифрови канали. Първият видео материал можете да видите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР