Комисията по транспорт в Столичния общински съвет (СОС) заседава около

...
Комисията по транспорт в Столичния общински съвет (СОС) заседава около
Коментари Харесай

В задънена улица: Транспортната комисия в СОС не намери решение за движението по Патриарха

Комисията по превоз в Столичния общински съвет (СОС) заседава към 4 часа, откакто нейният ръководител Иван Таков от Българска социалистическа партия я свика изключително поради новата организация на придвижването в региона на бул. " Патриарх Евтимий " и паркирането по бул. " Витоша ". Заявеното желание от Таков беше да се търси " по какъв начин да се приключи това безумство ", против което от няколко дни се организират и митинги на столичани. 

Като поддръжници на новата организация на придвижването се обявиха само от групата на ПП-ДБ-СС, която стои зад въвеждането й. Останалите групи в СОС - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Синя София ", " ИТН " и Вътрешна македонска революционна организация се оповестиха срещу. Дебатът беше белязан от предизборна изразителност.

Въпреки дългото съвещание комисията не съумя да вземе никакво решение, а Таков прикани кмета Васил Терзиев да бъде върната остарялата организация на придвижването. След съвещанието Таков разяснява, че идващото съвещание на комисията по превоз ще е през юни, когато той е уверен, че тя ще вземе решение какво да се направи.

Не на такова мнение бе заместник-кметът по превоза Илиян Павлов, който разяснява пред кореспонденти, че " няма да се върне остарялата организация на придвижване в центъра на София ". По думите му реорганизацията коства към 480 хиляди лева От тях 200 хиляди лева са за пътна сигурност.

" Работим с договорите, подписани преди 4 години, със същите условия и наказания. Ако има некачествена работа, ще използваме същите тези контракти, с цел да глобяваме вероятно изпълнителя ", изясни Павлов. Посочи още, че след смяната в центъра на София паркоместата ще са с 50 по-малко.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР