Комисии описват загубите на фермерите след градушката в Южна България.

...
Комисии описват загубите на фермерите след градушката в Южна България.
Коментари Харесай

Изключително рядко природно явление е причина за градушката в Южна България

Комисии разказват загубите на фермерите след градушката в Южна България. Пострадали от бедствието са както зеленчукопроизводители, по този начин и стопаните с лозови масиви и розопороизводители. Изключително обезпокоени са хората от сливенското село Баня. Те упорстват за промени при площадките с противоградни ракети. Оттам пък обясниха, че за последните 25 години сходна огромна градоносна клетка е имало самон 3 пъти.
Прочетете още
Щетите от градушката в Южна България тормозиха стопаните от сливенското село Баня. Днес се чакат комисии, които ще разказват загубите на стопаните с потърпевши от бедтвието масиви.

Градушката удари аграрни площи в пловдивско, старозагорско и сливенско. На места ледените парчета падаха от небето в продължение на 20 минути.

" Положението е в действителност смазващо градушката унищожи труда на хората от началото на годината, ние няма да берем тази година от нашите лозя, може би напълно малко ", изясни един от пострадалите.

" Лично аз съм земеделец от 3-4 години и при едно такова естествено злополучие сега те ме връщат три години обратно, все едно стартирам от нулата ", сподели Мариян Курдов от село Баня.

Представителите на Агенцията за битка с градушките обясниха, че причина за тежките градушки в Южна България е образуването на суперклетка от облаци.

През последните 25 години е имало има единствено 3 сходни случая.

" Единственото нещо, което може да се направи е с верни дейности да се лимитират нейните вреди, т.е. да вземе в точния момент да се обработва и до момента в който тя не излезе от територията, която се пази да бъде непрекъснато обработвана и по тоя метод вредата ще бъде доста по-малка ", съобщи Никола Ковачев - шеф на полигона за битка с градушките – Поповица.

Земеделските стопани желаят метаморфоза на ракетните площадки за битка с градушките за по-добро покритие.

" Миналата година също падна град при нас, унищожи ни лозовите масиви, аз просто не виждам друго решение с изключение на да се построи тук площадка противоградна ", разяснява различен пострадал.

" Там, където в действителност се постанова за по добра успеваемост да се реалокират да се пребазират, само че това е доста комплициран развой, който изисква и време преди всичко изисква и доста прецизен разбор ", показа Никола Ковачев.

По време на градушката на 25 април по данни на Агенцията в страната са изстреляни близо 1100 ракети, което е понижило размера на ледените парчета. Според експертите това е било единствената опция за деяние, написа Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР