Коминочистач посрещна първокласниците от ОУ Иван Вазов“ в Русе, които

...
Коминочистач посрещна първокласниците от ОУ Иван Вазов“ в Русе, които
Коментари Харесай

Коминочистач ще носи късмет на първокласниците в Русе


Коминочистач посрещна първокласниците от ОУ „ Иван Вазов “ в Русе, които го пипнаха по остаряла традиция за шанс и триумф в класната стая. Децата бяха посрещнати в учебното заведение с балони, които бяха пуснати в небето в чест на първия образователен ден, съобщи кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Всички учебни заведения в Русенска област посрещнаха откриването на новата образователна година с завършили поправки, само че за две от най-големите гимназии занапред следва реализирането на плановете по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Кметът Пламен Стоилов, който участва на първия образователен ден в ОУ „ Иван Вазов “, заяви, че до дни се чака да се подпишат договорите за възстановяване на инфраструктурата в СУ „ Христо Ботев “ и Математическа гимназия „ Баба Тонка. Сумата е в размер на 10 млн.лв., а стартът на ремонтите се забави поради дефицит на европейски средства.

„ От месец май имаме определен реализатор, само че не можем да стартираме, защото беше належащо Европейска комисия да позволи наддоговаряне и дофинансиране на програмата, защото плановете надхвърляха отпуснатите средства. Сега следва да се изготвят напълно нови линейни графици, съобразени с образователния развой, като те ще се съгласуват с шефовете на учебните заведения, публичните препоръки и настоятелствата, с цел да има минимални разтърсвания. Искам да успокоя всички родители, че ще бъдат взети всички ограничения, даже и да има за прочут интервал пренасяне на деца, това да бъде обвързвано с минимални компликации за тях “, изясни кметът.

Ремонтът в двете учебни заведения не планува единствено ограничения за енергийна успеваемост, а също създаване на спортни стадиони, възстановяване на визията във вътрешните и външните дворни пространства, ремонт на покривите.

От общината регистрираха още, че Английската гимназия към този момент е със приключена инфраструктура, откакто цялото дворно пространство бе преасфалтирано и бе построено ново игрище. Предстои през идната година да се работи и по Европейското учебно заведение, където липсва канализация на двора и също ще се прави преасфалтиране. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР