Колкото и ексцентричен да е един родител, колкото и шантави

...
Колкото и ексцентричен да е един родител, колкото и шантави
Коментари Харесай

Странното забавление на деца във ферма за алигатори

Колкото и екстравагантен да е един родител, колкото и шантави да са мечтаните домашни любимци от неговото дете, последното нещо, което би си помислил е да му купи е алигатор. Но при започване на 20-ти век, увеселителните паркове напълно не са били това, което си представяме през днешния ден.

През 1907 г, против сумата от 25 цента, калифорнийските фамилии можели да обезпечат няколко часово развлечение на децата си измежду стотици крокодили и алигатори. И това напълно не е всичко! Във фермата за влечуги в Лос Анджелис всеки клиент получавал правото да поязди някое от тези праисторически създания, които през днешния ден не бихме доближили даже и да сме на две бутилки водка.

 tumblr mk0ou7lNQx1rnseozo3 1280  tumblr mk0ou7lNQx1rnseozo2 1280  tumblr mk0ou7lNQx1rnseozo6 1280

Децата можели да тичат на воля към 20-те езера, препълнени с „ домашните " влечуги, да си създадат картичка по поръчка или да си купят гумен крокодил за спомен.

 earnest15

 earnest13

 earnest16

През 1909г Холивуд бил покорен от очарованието на фермата и изрядно дресираните хищници, и сключил контракт със притежателите, който им давал правото да заемат, против солидно възнаграждение, своите питомци за присъединяване в разнообразни филми.

 al6     al24

Честно, не знаем по какъв начин да опишем това, което изпитваме всякога щом погледнем тези фотоси и картички, само че почваме да се питаме: „ Дали не изнежихме прекомерно децата си? ":)

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР