Колкото и да е приятен летният сезон, за вашия четириног

...
Колкото и да е приятен летният сезон, за вашия четириног
Коментари Харесай

Да предпазим кучето от бълхи, кърлежи и други вредители

Колкото и да е прелестен летният сезон, за вашия четириног любим той може да се окаже същинско предизвикателство поради бълхите и кърлежите, които се срещат из тревните площи.

За да не внесете в дома си тези инсекти посредством кучето, да застрашите и децата, и себе си, би трябвало да вземете бързи дейности против рисковите кръвосмучещи и заболяванията, пренасяни от тях.

Ветеринарната медицина през днешния ден предлага богато обилие от защитни препарати под формата на „ спот-он “ пипети и хапчета, към този момент и противопаразитна таблетка против всички типове местни и тропически паразити.

Важно е в точния момент да стартираме да третираме домашните любимци със защитните препарати, тъй че козината им да отблъсква ектопаразитите във всички техни форми – ларви, яйца и така нататък

Широкоизползваните дълги години каишки, пудри и други артикули са краткосрочно и етапно решение. Днес те са изместени от настоящи препарати за нанасяне с пипета върху кожата, която ги всмуква и подсигурява дълъг хранилище резултат минимум за месец.

 Куче

Имайте поради, че колкото по-често се мокри и къпе вашето куче – толкоз по-кратък живот ще има външното му обезпаразитяващо средство.

Разбира се, с изключение на скъпите препарати, има и различен метод да предпазите своя другар, а и себе си, от нашествието на бълхи и кърлежи. Смята се, че витамин В1, прибавен в някое от храненията на вашето куче, може да помогне доста в битката с тези вредители.

Това се дължи на обстоятелството, че този витамин работи имуностимулиращо, което води и до отблъскването на досадните бълхи. Резултатите са забележи единствено седмица след започване на използването.

Макар да звучи изненадващо, със сходно деяние върху кучешкия организъм, се отличава и ябълковият оцет. Той може да бъде даван всекидневно на вашия бухнал другар, само че в рационални граници – не повече от 1 с.л.

Важно е да планирате обезпаразитяването на кучето си авансово, както и да отбелязвате датите за това в календара.

В интервала април-октомври най-хубавият вид е да се доверите на пипета за външни паразити, защото е с по-силно деяние. През зимните месеци нашийникът също ще ви помогне в битката с вредителите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР