Колко време трябва на две държани институции, за да съгласуват

...
Колко време трябва на две държани институции, за да съгласуват
Коментари Харесай

Пълен абсурд! АПИ и НКЖИ не могат да съгласуват Югоизточния обход на Пловдив над година

Колко време би трябвало на две държани институции, с цел да съгласуват план, който е от голямо значение за Пловдив? Вече повече от  година Агенция „ Пътна инфраструктура ” и НКЖИ се мъчат да преработят и одобрят плана за новия лъч на Околовръстното на Пловдив, за който има определена компания за строителството.
Прочетете още
Както TrafficNews писа още през ноември 2022 година се оказа, че планът, който Община Пловдив подари на АПИ не е взел поради заданието на НКЖИ за рационализация на жп линиите. Така отклоняване от 42 см на  пътния надлез на жп линиите, както и неправилност при планирането на отводняването на бъдещето трасе, докара до препроектиране, което наподобява към момента не е приключило.

От АПИ обявиха, че при осъществяване на процедурата за координиране на плана с Национална компания " Железопътна инфраструктура " плановите решения са променяни и допълвани неведнъж. В края на октомври тази година създаденият механически план е показан за координиране от Изпълнителна организация " Железопътна администрация " (ИАЖА).

Предстои да бъде издадено и позволение за секване на жп линията с пътен надлез, след което ще се нанесат корекции на плановете на ПУП-ПП и за тях ще се извърши съгласувателна процедура със съответните институции.

Строителството на сектора е допустимо да започва след направен и признат механически план и изработването на подробния организационен проект - парцеларен план/ПУП-ПП/.

С други думи това може да отнеме още година, с цел да се стартира каквото и да е строителство.

 За строителството на обхода има подписан контракт с „ Трейс груп холд ” от август 2022 година за 42 млн. лв. с Данък добавена стойност.  Тяхната ценова оферта бе дадена през март 2021-а.Това значи, че ще са минали три годин години, когато от компанията са създали КСС-тата. Много е евентуално от компанията да желаят сериозна индексация, а в случай че не им бъде дадена, то цялата процедура да стартира изначало.

При тези условия изобщо не е ясно дали планът ще влезе в листата с обекти за финансиране от АПИ през 2024 година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР