Колко ни струва здравословното хранене? Изчисления на bTV според препоръчителния

...
Колко ни струва здравословното хранене? Изчисления на bTV според препоръчителния
Коментари Харесай

Здравословното ни е скъпо: Лаврак по 9 лева, а био лаврак – 30 лева на килограм

Колко ни коства здравословното хранене? Изчисления на bTV съгласно целесъобразния лист на Министерството на здравеопазването и междинните цени на храните в профилиран интернет уебсайт и инспекция в магазините демонстрират следното:

За да си купим единствено продуктите за главното меню, което експертите предлагат за здравето ни, ще ни трябват към 295 лв. на месец. В потребителската кошница са храни като мляко, сирене, яйца, домати, краставици.

За съпоставяне в Германия същото здравословно меню коства 38 лв. - с 87 лв. повече, само че при различен стандарт на живот. Според националната статистика разноските на човек за храна и безалкохолни питиета у нас за месец са приблизително 222 лв..Производителите споделят, че хората избират българските плодове и зеленчуци, само че купуват съгласно джоба си.

Здравните специалисти предлагат потреблението на 12 кг плодове и зеленчуци месечно, които ни костват към 45 лв..

22% от българите не могат да си разрешат месо или риба на всеки два дни. Килограм лаврак коства 9 лв., а био лавракът е на цена от 30 лв. за кг.

На био щанда откриваме на промоция био бадемово мляко, което е понижено от 8 на 6 лв.. Кравето мляко коства към 3 и 4 лв..

Статистиката е безапелационна - всеки пети българин пести от съществени артикули поради липса на пари. Въпреки това харчим над 30% от заплата ни за храна и питиета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР