Колко малки могат да бъдат напълно функционалните компютри с Windows?

...
Колко малки могат да бъдат напълно функционалните компютри с Windows?
Коментари Харесай

Модър превърна мишка в „супер компютър“ с екран и Windows 11

Колко дребни могат да бъдат изцяло функционалните компютри с Windows?

Емил Василев преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноЕмил Василев - 13:20 | 28.01.2024

15-те най-продавани мобилни телефона на всички времена

ТелефониДаниел Десподов - 11:32 | 28.01.2024

Предложиха забавен метод за освобождение на 1 GB памет в Android смарт телефоните

АвтомобилиЕмил Василев - 20:46 | 25.01.2024

Илън Мъск: Работниците в Tesla ще спят на пода във фабриката, когато новият електрически автомобил влезе в произвеждане

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Устройства като NUC (мини компютрите) и геймърските преносими компютри уголемяват границите на това какъв брой малко може да бъде едно устройство, до момента в който работи с пълноценна настолна операционна система. Един модър направи още една крачка напред като интегрирал изцяло функционален компютър с Windows 11 в мишка. Макар и не изцяло сполучлив, опитът демонстрира забавни инженерни решения.

Ютубърът Electo неотдавна разгласява видеоклип, в който разказва опитите си да конфигурира мини компютри в устройства за въвеждане. В последна сметка се стига до мишка, която служи като независим компютър с Windows. Нейната полза е лимитирана, само че това е впечатляващо равнище на миниатюризация за компютър с външен екран.

Electo стартира своя най-вече комедиен видеоклип с 3D-принтиране на гигантска мишка, в която се обитава нещо, което наподобява като Intel NUC…

….в комплект с голямо колело за приплъзване и обичайно огромен екран, прикован начело. Вместо да се свърже общоприета клавиатура посредством USB, непрактичното устройство проектира виртуална клавиатура от лявата си страна благодарение на лазери.

След това, с цел да стане по-малък Electro вгражда в клавиатурата вътрешността на по-малък миникомпютър. Микрокомпютрите, поместени в клавиатури бяха стандарт през 80-те години.

Първо, той е конфигурирал цялата функционалност на мишката в клавиатурата. Това изисква от потребителя да мести цялата клавиатура, с цел да движи курсора, вместо да употребява тъчпад или външна мишка. Втората, евентуално по-полезна хардуерна чудноватост е накривен проектор, който може да демонстрира входното видео с размери от няколко инча до към 100 инча. Ако клавиатурата е неподвижна, проекторът би могъл да я направи използваема в разнообразни условия без обичаен екран.

Накрая ютубърът слага чиповете от това, което наподобява като мини компютър с размер на длан в мишка, която е единствено малко по-голяма от общоприета мишка

След това Electo презапоява HDMI кабел, с цел да поддържа екран, необятен единствено няколко инча, прикован начело. Вместо изцяло функционална клавиатура, той вгражда клавишите, нужни за игрите в страничната част. Те са W, A, S, D, Space, Shift, Control, E и I.

Резултатът обезпечава задоволително функционалност, с цел да се започва Minecraft, която Electro тества на трите модифицирани компютъра. За страдание, всички те се сблъскаха с термични проблеми, които в последна сметка понижиха продуктивността. Гигантската мишка стана прекомерно гореща за допиране, а шасито ѝ стартира да се топи. По-малкият компютър с мишка едвам работеше с Minecraft при кадрова скорост на слайдшоу, само че за малко можеше да играе разнообразни заглавия през облак. За страдание Electo не е тествал дали творенията му могат да започват Doom.

Въпреки минусите на опита, компютърът, ситуиран в мишката може да се трансформира в жизнеспособна ултрапреносима алтернатива, в случай че се създадат някои корекции. Освен това проекторът на клавиатурата би могъл да бъде повсеместен екран на подобаващото устройство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР