Колективно напускат 47 преподавали от Националната гимназия за древни езици

...
Колективно напускат 47 преподавали от Националната гимназия за древни езици
Коментари Харесай

Колективно напускат 47 преподавали от НГДЕК

Колективно напущат 47 преподавали от Националната гимназия за антични езици и култури " Св. Константин Кирил Философ " под натиска на управлението ѝ.

Това стана ясно от позиция на " Бъдеще за НГДЕК ", в което членуват родители, ученици, някогашни преподаватели и другари на класическата общественост в България. Те са основатели и на петицията " Бъдеще на НГДЕК - за промяна на управлението на НГДЕК ", подписана от над 1000 жители.

Сдружението остро осъжда невижданите дейности на управлението на гимназията, както и натискът, който се оказва върху преподавателския състав за групово овакантяване на учебното заведение. Подобен вид дейности вредят най-вече на децата и на учебното заведение, тъй като основават неспособност за протичане на естествен образователен развой, който и в миналите седмици е нищожен, показват от " Бъдеще за НГДЕК ".

Според тях с обезверените си дейности шефът госпожа Мариела Папазова, както и заместниците ѝ целеустремено саботират образователния развой в учебното заведение и го обричат на неуспех.

От " Бъдеще за НГДЕК " упорстват Министерство на културата да вземе всички ограничения, с които да предотврати задълбочаване на проблема и в най-кратки периоди да се разгласи конкурс за шеф на Националната гимназия за антични езици и култури, както изисква законът.

В позицията се приканват и виновните институции като МОН и РУО да излязат с изрично мнение в отбрана на децата и естествения образователен развой в гимназията.

" Политиката на ръководство на Мирела Папазова, срещу разпоредбите, погубва Класическата гимназия и я трансформира от учебно заведение с обичаи и без пример в по-лошо от квартално такова. Класическата гимназия заслужава по-добро и сполучливо ръководство, което да върне изгубения дух на Гимназията ", безапелационни са от сдружението.

През последните месеци в класическата гимназия са осъществени инспекции от разнообразни институции, в това число от прокуратурата и Министерствата на културата и образованието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР