Кока-Кола ХБК е сред първите FMCG компании в България, отличени

...
Кока-Кола ХБК е сред първите FMCG компании в България, отличени
Коментари Харесай

Кока-Кола ХБК с престижен сертификат за Top Employer

Кока-Кола ХБК е измежду първите FMCG компании в България, отличени като Top Employer от влиятелния интернационален институт Top Employers Institute. Компанията заслужи авторитетния документ с помощта на общия си резултат от 88% и високите си достижения в категориите, свързани с развиване на чиновниците, привличане на гении, работодателска марка и човешки запаси.

Top Employers Institute е интернационална самостоятелна организация за инспекция и сертификация на най-хубавите практики в областта на човешките запаси. Международният институт е сертифицирал над 2 300 организации в 121 страни по целия свят, посредством изчерпателен разбор на резултатите от изследване на въведените работодателски практики. Изследването обгръща общо 6 основни сфери в региона на човешките запаси, състоящи се от над 20 тематики, измежду които тактика за хората, работна среда, привличане на гении, образование, многообразие, равнопоставеност и приобщаване, богатство и други Резултатите на Кока-Кола ХБК в изследването за 2024 година демонстрират впечатляващ триумф в редица категории. Сред тях са „ Развитие “, включваща общото показване на организацията, кариерно развиване и образования, където компанията реализира резултат от съвсем 98%. В категорията „ Дигитален HR “ и „ Работна среда “ Кока-Кола ХБК отбелязва резултат от близо 91%. Компанията се откроява и с резултати, доста по-високи от междинните, близо 89%, в категориите „ Бизнес тактика “, „ Лидерство “, „ Работодателска марка “ и „ Привличане на гении “.

„ Щастливи сме, че сме една от първите FMCG компании, която съумя да получи документа Top Employer и че в доста от процесите, по които бяхме одитирани, получихме признанието, че имаме едни от най-хубавите практики измежду всички компании. Сертификатът от Top Employers Institute набира все по-голяма известност и тежест в Европа през последните години. Причината е в това, че той е резултат от доста сериозен одит на всички процеси в организацията, свързани с хората, и приемането му подсигурява, че те са на чудесно равнище “, разяснява Невян Петров, шеф „ Хора и просвета “ в Кока-Кола ХБК България.

„ Сертификатът Top Employer е следващото самопризнание за непрекъснатия ни блян към основаване на стимулираща и подкрепяща работна среда за всеки член на екипа ни. Това отличие е резултат от общото изпитание и ангажираността на всички наши сътрудници “, сподели Силвия Иванова, управител „ Хора и просвета “ в центъра за споделени услуги на Кока-Кола Хеленик у нас и добавя: „ Хората постоянно са били тайната съставна част от рецептата ни за триумф. Икономическата стойност на техния принос може да бъде изразена с опита, който те имат, и с който оказват помощ за непрестанното развиване на компанията, знанията добити от множеството разнообразни образования и умеенето им да реализират впечатляващи резултати в сходство с нашите полезности. “

Един от главните цели на Кока-Кола ХБК е грижата за хората и разгръщането на капацитета им. Компанията влага в построяването на най-хубавите екипи в промишлеността, насърчавайки непрекъснат блян към развиване, посредством обогатяване на функционалните познания и умения и рационализиране на лидерските качества. В същото време, компанията продължава да способства и за позитивната смяна в обществото, като предизвиква приобщаването, разнообразието и икономическото развиване. Екипът на Кока-Кола ХБК поддържа и личностното и професионално развиване на младежи – от една страна, посредством стажантските си стратегии, а от друга - посредством програмата Youth Empowered. Благодарение на нея и над 460 специалисти, 25 000 младежи в страната минаха през редица образования за сполучлив кариерен старт от началото на самодейността през 2017 година до през днешния ден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР