Кои са здравословните“ характеристики на даден човек и кои са

...
Кои са здравословните“ характеристики на даден човек и кои са
Коментари Харесай

4 привидно положителни качества, които всъщност са токсични

Кои са „ здравословните “ характерности на даден човек и кои са по-скоро токсични? Това се дефинира относително тъкмо във връзка с множеството качества, до момента в който други наподобяват на пръв взор позитивни, а по-късно се оказват таман противоположното. Според психолозите за четири от тях това важи с особена мощ.

1. Истински токсични: потиснатите страсти

Повечето междучовешки спорове пораждат, тъй като съвсем никой не умее да борави вярно със своите потпури от усеща. Емоции като наслада или изненада недвусмислено се правят оценка като позитивни. Страхът и отвращението са считани за присъщи на индивида и затова се толерират. Но апелирам, бъдете по този начин положителни да потискате видимо отрицателни страсти като яд и неспокойствие. Който умее да „ овладява “ тези усеща, проявявал вътрешна мощ. Всъщност правилно е тъкмо противоположното. Само който знае кои клавиши да натиска на личната си клавиатура от страсти – както високите, по този начин и ниските тонове, - е прочувствено постоянен и в естетика със себе си и близките.

2. Истински токсична: неналичието на емпатия

Когато даден човек се дефинира като „ почтен “, е комплимент. При него няма скрито-покрито. Той в никакъв случай няма да ви излъже или да играе игрички с вас. Но в действителност радикалната нефилтрирана почтеност може да бъде много обидна. Който безпощадно споделя своето мнение на индивида насреща, без да се замисля дали моментът е подобаващ и тонът му е подходящ, както и дали не се натрапва, вместо да оказва помощ, е извънредно безчувствен. Честните хора са длъжни да се преценяват с другите и техния прочувствен свят.

3. Истински отровен: перфекционизмът (прекаленият)

Да бъдеш постоянно идеално проведен и спретнат, да мислиш за всичко и да жонглираш със периодите с привидна лекост – това провокира възхита у близките и минава за мощ на характера. Но организационният гений бързо може да се изроди и да стане спорен. Защото зад него постоянно се крие перфекционизъм, който върви ръка за ръка с фикс идея за надзор. Това освен лишава индивида от личната му еластичност и близост, само че лишава и свободата на заобикалящите го да правят нещата по този начин, както намират за вярно.

4. Истински токсично: да се надценявате

Да притежаваш самонадеяност и да разчиташ най-вече на себе си нормално приказва за мощ, нали? Тези хора знаят какво желаят и по предписание го реализират. Но внимание, в действителност тук може да става дума за токсично качество. Ако смятате, че превъзхождате близките, че личните ви проблеми и мисли са най-важни и подценявате другите, тази линия на характера, за жалост, е нездравословна. Би трябвало да се нагаждате към хората, които ви заобикалят, и да не омаловажавате проблемите им.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР