Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите

...
Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите
Коментари Харесай

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом Ема Стоун

Кои са 5-те вести от седмицата, създали усещане на представителите на потомство Z* в редакцията на „ Булевард България "?

Работната седмица се извъртя, а аз (Михаил Петров, 24) още веднъж съм тук, с цел да отегчавам с пет вести, които имат доста малко общо по сред си, само че които ме предизвикаха персонално.

Като един същински Swiftie се изкушавах да взема рубриката " Gen Z дневници " за собствен пленник и да концентрирам всички пет тематики върху Тейлър Суифт. Не единствено в чест на новия ѝ албум " The Tortured Poets Department ", само че и като отражение на логаритъма в TikTok, който към този момент 7 дни отхвърля да ми покаже наличие, друго от TTPD. Все отново в името на плурализма и животът отвън TikTok - взех решение това да е единствено една от петте тематики през днешния ден.

Кой въобще слуша Тейлър Суифт?

 Тейлър Суифт The Tortured Poets Department

Who`s Taylor Swift, anyway? Ew. Това е част от текста на песента " 22 ", която излезе през 2012 година Въпросният откъс загатва, че Тейлър Суифт не е фаворитка на хората, които са " прекомерно готини ", с цел да слушат мейнстрийм музика. В същото време обаче името ѝ е толкоз известно, че всички знаят коя е тя.

12 години по-късно историята не е доста по-различна. Миналата седмица поп звездата пусна новия си албум " The Tortured Poets Department " (TTPD) - отзвите за него обаче бяха смесени. Докато издания като " The Times " и " Guardian " дефинираха новия план на Суифт като " петзвездно наслаждение ", други бяха много по-недоволни и откриха в него просто един " изстрадал " и " нередактиран " опит за лирика.

Mакар моето персонално мнение за албума също да е разколебано, нещо напълно друго ми направи усещане в цялата еуфория към TTPD - какъв брой огромен в действителност се оказа дебатът за творчеството ѝ. Всички освен чуха новата музика от Тейлър, само че имаха и доста съответно мнение за нея. Ако нямаш мнение - просто не си в тренда. В моето обграждане съвсем всички другари, познати и даже инцидентни хора във Фейсбук - запалени или скептични слушатели на Тейлър - имаха какво да кажат за този албум.

Това се потвърждава и с върховете, които албумът продължава да чупи - TTPD стана първият албум в историята на Spotify, който е слушан над 1 милиарда пъти единствено в първата седмица от своето излизане. Друг музикален артикул с такова достижение все още няма.

Количеството няма по какъв начин да е справедлива оценка за качеството - изключително, когато приказваме за нещо толкоз субективно като музиката. Последвалата вълна на разсъждения в общественото пространство, обаче, сякаш въобще стартира да измества фокуса от самото наличие - и го насочи към личността на Суифт. Нейният табиет да споделя прекалено много за някогашните си гаджета, количеството музика, което издава всяка година - и даже очевидният ѝ кариеризъм и бизнес модел.

В TikTok някои консуматори побързаха да пенсионират звездата след отрицателните мнения и започнаха да спекулират дали това няма да е последният ѝ албум.

Междувременно Тейлър изясни замисълът на една от песните си, само че думите ѝ са директно свързани тъкмо с тематиката, която и аз повдигам. Тя споделя:

" Какво вършим с нашите писатели, художници и създатели? Прекарваме ги през пъкъла. Гледаме по какъв начин основават нещо, а след това го подлагаме на критика. Обичаме да гледаме по какъв начин създателите се мъчат, постоянно дотам, че от време на време си мисля, че като общество предизвикваме тази болежка и просто следим протичащото се ".

Гълъб в Народното събрание

Сменям внезапно тематиката, с цел да ви опиша за нелепа обстановка с гълъб в Народното събрание. И не, не имам предвид поява на някогашния министър председател в две служебни държавни управления Гълъб Донев (благодаря авансово на всички, които ще оценят тази леко криндж шега).

Случката е от съвещание на Европейския парламент тази сряда, когато евродепутатът от Словакия Мирослав Радачовски реши да пусне бял гълъб в пленарната зала, с цел да изобрази образно, че " Европа има потребност от мир ".

Докато приказва от трибуната Радачовски, който е представител от крайнодясната партия " Словашки родолюбец ", извади птицата от дребната си чанта през рамо и сподели: " Нека този гълъб лети над цяла Европа. Нека сплоти всички ни ".

Животното обаче нямаше чак толкоз амбициозни проекти и прелетя няколко пъти над главите на евродепутатите, след което кацна на една от масите. Докато камерите и фотографите в залата снимаха птицата, един от присъстващите попита Радачовски: " А в този момент дали ще можете да я хванете? ".

Купата без дъно, която Трой Сиван продава за 610 $.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР